Ερωτικά χωρίς ερωτικό λόγο

Εκδότης:
Μέδουσα - Σέλας Εκδοτική
Έτος:
2010
ISBN:
9789608338579
Σελίδες:
60
Ερωτικά χωρίς ερωτικό λόγο
Τιμή εκδότη:€15,90
Η τιμή μας: €14,31
στο καλάθι
Ερωτικά χωρίς ερωτικό λόγο
Αυτό που ο ΜΚ εκπέµπει µε λακωνικό τρόπο είναι ένα πανανθρώπινο συναίσθηµα, που γίνεται εικόνα και ξετυλίγεται σαν φιλµ, διαγράφοντας µια οραµατική πορεία διαµέσου της ορθολογικής του σκέψης.

Με είκοσι δύο ποιητικά στιγµιότυπα, ο Μάνος µπόρεσε να φτιάξει έναν πίνακα, µε όλες σχεδόν τις
χρωµατικές αποχρώσεις του ανθρώπινου ψυχισµού, καθώς βιώνει την ερωτική εµπειρία. Ξεπερνά τον
απλό ερωτισµό της έλξης, γίνεται πάθος, αναζήτηση, πάλη, πλοκή, αναγνώριση και τελικά αποδοχή του πεπρωµένου.

Η µοναχικότητα είναι το κεντρικό σηµείο απ' όπου αρχίζει η αναζήτηση του έρωτα. Κι αυτός προβάλλει σαν όραµα, δίνοντας το συναίσθηµα της συνύπαρξης αλλά και συγχρόνως της αρχής και του τέλους σαν µια αναµµένη δάδα, στραµµένη στο έδαφος.

"Όλα είχαν τελειώσει και η αίσθηση ότι µόλις ξεκίναγαν βάραινε την ατµόσφαιρα" Οι αισθήσεις,
το πρωταρχικό σηµείο έλξης, µε µια απλή πινελιά υπερβαίνουν τις φυσιολογικές τους λειτουργίες,
δηµιουργώντας µια νέα αρµονική σύνθεση:

Αλίκη Ρουσσέν Κρόνεϋ

Γιατί κάποιος γράφει; Τι είναι αυτό που οδηγεί κάποιον στο να καταγράψει συναισθήµατα και σκέψεις σε µια κόλλα χαρτί, αλλά και τι είναι η προσπάθεια να δει κα-νείς πίσω από την επιφάνεια τη διάχυτη πραγµατικότητα, που περιβάλλει τους ανθρώπους; (V. Woolf)

Μήπως η ποίηση είναι το πραγµατικό σώµα της φιλοσοφίας, όπου η διανοητική κατασκευή δοκιµάζει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής και δικαιώνει την κυνική διαπίστωση του επιστήµονα "ότι δεν είδα κανένα να αυτοκτονεί για ένα οντολογικό η επιστηµονικό επιχείρηµα" ούτε καν ο Γαλιλαίος που απαρνήθηκε την επιστηµονική αλήθεια για τη ζωή του (ο µύθος του Σισύφου).
Προσπαθώντας να απαντήσω στο ερώτηµα γιατί οι ποιητές γράφουν, κατάλαβα µετά από χρόνια που
ξέρω τον ΜΚ πως πολλές φορές γράφουν για να µη πεθάνουν από τη αλήθεια των άλλων, ή για να δουν πίσω από τα φώτα της σκηνής το πραγµατικό δράµα των ηθοποιών και όχι αυτό που θα παίξουν στη σκηνή. Η απουσία λόγου, δηλαδή συµβολισµών που να µεταφέρουν το εντός µας σκοτάδι στο φως, είναι µια επώδυνη σωµατική πορεία, γιατί η γλώσσα εάν υπάρχει σαν ερµηνευτικός κώδικας της µνήµης και των συναισθηµάτων, δεν γράφεται (συµβολίζεται) µε λέξεις αλλά µε φορτίο πόνου και ο ΜΚ όπως τον ξέρω σε αυτή τη κατηγόρια των καταραµένων ποιητών ανήκει.
Κωνσταντινίδης Κώστας

Την Πέµπτη 22 Απριλίου, στο πλαίσιο της έκθεσης της Αλεξάνδρας Νασιούλα µε τίτλο «8», έγινε στην Γκαλερί "Αστρολάβος" η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Μάνου Κωνσταντινίδη "Ερωτικά χωρίς ερωτικό λόγο" µε πρωτότυπη απαγγελλία µιας οµάδας νέων ηθοποιών που συντόνιζε η συγγραφέας Υβόννη Μεταξάκη. Πήραν µέρος οι: Έφη Μεταγγιτσινού, Σοφία Καψουρου και Αγάπη Μανουρά. Την επιµέλεια της παρουσίασης είχε ο σκηνοθέτης και παραγωγός Βλάσσης Σταθούλιας.
Τίτλος βιβλίου:Ερωτικά χωρίς ερωτικό λόγο
Εκδότης:Μέδουσα - Σέλας Εκδοτική
Συντελεστές βιβλίου:Κωνσταντινίδης, Μάνος, 1952- (Συγγραφέας)
Νασιούλα, Αλεξάνδρα (Καλλιτέχνης)
ISBN:9789608338579
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2010
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Ποίηση
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες