Έξω οι ξένοι

20 Μαρτίου, ώρα 00:01: Μια μέρα χωρίς μετανάστες
Εκδότης:
Οδυσσέας
Έτος:
2010
ISBN:
9789602105719
Σελίδες:
188
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Έξω οι ξένοι
Τιμή εκδότη:€10,60
Η τιμή μας: €9,54
στο καλάθι
Έξω οι ξένοι
Ιταλία. Μικρές μαύρες αφίσες καλούν σε απεργία στις 20 Μαρτίου όλους τους μετανάστες στη χώρα. Το σύνθημα της απεργίας: Έξω οι ξένοι. Με το μήνυμα και την απεργία θέλουν να υπενθυμίσουν την παρουσία τους, τα δικαιώματά τους, τις ανάγκες τους, την ύπαρξή τους.

Τι θα συμβεί πραγματικά αν όλοι οι μετανάστες απεργήσουν και πόσο θα επηρεαστεί η καθημερινότητα των υπολοίπων; Και η οικονομία της χώρας; Αντέχει; Τι θα γίνει αν απεργήσουν έστω και μία μέρα οικιακές βοηθοί, οικοδόμοι, βοσκοί, νοσηλευτικό προσωπικό, συνοδοί ηλικιωμένων και ανάπηρων, εργάτες βιομηχανιών, πάστορες, ποδοσφαιριστές και μπασκετμπολίστες, υπάλληλοι σε βενζινάδικα, καταστήματα και στην τροφοδοσία τους, ξενοδοχεία, σχολεία και μέσα μαζικής μεταφοράς. Όλα αποδιοργανωμένα.

Ο συγγραφέας-δημοσιογράφος αφηγείται με χιούμορ, βασισμένος σε σύγχρονα πραγματικά στοιχεία, γλαφυρά περιστατικά και το χάος που επικρατεί από την αρχή της ημέρας (τη δική του, της πόλης, της χώρας).

Ιστορίες μεταναστών, συνεντεύξεις, έρευνες, στατιστικές, γνώμες ξενοφοβικών και μη. Όλα μαζί συνθέτουν ένα κείμενο-ημερολόγιο με γρήγορο ρυθμό, μεταξύ χρονογραφήματος, μυθιστορήματος και ρεπορτάζ.

ΥΓ. Το κείμενο δημοσιευόταν σε συνέχειες σε εφημερίδα στην Ιταλία και παράλληλα, όπως αποδείχτηκε, δημιούργησε ένα ήρεμο κίνημα μεταναστών και των φίλων τους οι οποίοι πραγματοποίησαν μια γενική απεργία μεταναστών στις 20 Μαρτίου 2010. Η 20η Μαρτίου έχει καθιερωθεί πλέον ως παγκόσμια ημέρα απεργίας των μεταναστών και ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν ήδη στη Γαλλία και την Ισπανία.
Τίτλος βιβλίου:Έξω οι ξένοι
Υπότιτλος βιβλίου:20 Μαρτίου, ώρα 00:01: Μια μέρα χωρίς μετανάστες
Τίτλος πρωτότυπου:Blacks out: 20 Marzo, ore 00.01: Un giorno senza immigrati
Εκδότης:Οδυσσέας
Συντελεστές βιβλίου:Polchi, Vladimiro (Συγγραφέας)
Ταχμαζίδου, Λένα (Μεταφραστής)
ISBN:9789602105719
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2010
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Εργασία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > MME
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες