Άννα, η Καρυάτις

Του εμφυλίου πολέμου και του ερωτικού θανάτου: Αυτοβιογραφικό ιστόρημα
Εκδότης:
Πύρρα
Έτος:
2010
ISBN:
9789608758575
Σελίδες:
448
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Άννα, η Καρυάτις
Τιμή εκδότη:€23,22
Η τιμή μας: €20,90
στο καλάθι
Άννα, η Καρυάτις
Ό, τι γράφεται, περιγράφεται ή εικονίζεται σε αυτό το βιβλίο συνέβη πραγματικά, απλώς παρατίθεται λογοτεχνικά επεξεργασμένο, σύμφωνα με τις δυνατότητές μου, τις οποίες θέτω στην κρίση σας αλλά και στα ακούσματά σας για τα πέτρινα χρόνια 1943-1949.

Μία γυναίκα, ένα κομψοτέχνημα που τέτοια παράγει η φύσις και η ζωή μόνον όταν έχουν κέφια.
Πλούσια, νέα, η ωραία όπως λένε στα λαϊκά μυθιστορήματα, όλα αυτά όμως εις το έπακρον. Οι δε λοιπές αρετές της ανιχνεύονται στο βιβλίο. Ερωτεύεται με ένα πάθος χωρίς όρια έναν από πάσης Λογικής φύσεως ταιριαστό άντρα, για να δημιουργήσει οικογένεια, σύμφωνα με τις πατροπαράδοτες αρχές της. Τίποτα λογικότερο, αν ο έρωτας ο παράφορος διακατέχεται από λογική.

Αλλά (αυτό το φοβερό Αλλά) ο εκλεκτός της έχει άλλου είδους έρωτα και όνειρα. Τον έρωτα του οργανωμένου μέλους του Κ.Κ.Ε. εν παρανομία τότε, που έπαιζε τη ζωή του "στα ζάρια" για την υπόθεση του κόμματος, υπό τις φρικτές συνθήκες επικινδυνότητας, λόγω εμφυλίου πολέμου στην Αθήνα από το 1946 έως το 1949, όπως λεπτομερώς περιγράφονται.
Η σύγκρουσις απερίγραπτη, υπό συνθήκες αμέσου τυφεκισμού και για τους δύο, σύμφωνα με τον Νόμο 509 του 1947.
Αποτέλεσμα: ο κατήφορος και για τους δύο. Εκείνη καταστρέφεται άμεσα και ψυχικά. Παίρνει μία πολυετή πορεία με το ένα λάθος να προσπαθεί να διορθώσει το άλλο, βαδίζοντας προς την ψυχική ανυπαρξία ισοβίως. Όμως κι εκείνος καταστρέφεται αργότερα.
Το αξιοσημείωτο όμως είναι πως μαζί με την πολυετή φθορά της ηρωίδος, βαίνει παράλληλα και η ιστορική και πολιτική φθορά της Ελλάδος, μέχρι το σημείο που ο Παντοδύναμος αναγνώστης αποδέχεται και εγκρίνει.
Τίτλος βιβλίου:Άννα, η Καρυάτις
Υπότιτλος βιβλίου:Του εμφυλίου πολέμου και του ερωτικού θανάτου: Αυτοβιογραφικό ιστόρημα
Εκδότης:Πύρρα
Συντελεστές βιβλίου:Δασκαλάκης, Φίλλιπος (Συγγραφέας)
ISBN:9789608758575
Στοιχεία έκδοσης: 2010
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες