Η μάνα

Εκδότης:
Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Έτος:
2010
ISBN:
9789600514568
Σελίδες:
291
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η μάνα
Τιμή εκδότη:€22,07
Η τιμή μας: €19,86
Η μάνα
Τελειώνει ο πόλεμος, λέγανε όσοι είχανε δικούς τους στο Στρατό. Θα γυρίσουν τα παιδιά μας, ο άντρας μου, τ' αδέλφι μου, ο καλός μου.
"Τελειώνει ο πόλεμος", έλεγε κι ο κύριος δήμαρχος. "Ο προαιώνιος εχθρός νικήθηκε απ' όλους τους συμμάχους. Από την Ελλάδα, τη Σερβία, τη Βουλγαρία. Θα ζητήσει ειρήνη".
"Θα γυρίσει ο Γιώργος", ψιθύριζε η κυρία Μαρία, διαβάζοντας για εικοστή φορά το τηλεγράφημα που της έστειλε ο γιος της από την ελεύθερη Θεσσαλονίκη. Ήταν ανθυπίατρος στο προχωρημένο στρατηγείο του Διαδόχου.
Μόνο η κυρα-Πελαγία απ' όλο το Γύθειο δεν είχε ενδιαφέρον αν τελείωνε σήμερα, αύριο, σε δύο χρόνια, ποτέ ο πόλεμος. Το βόλι είχε αρπάξει τον άντρα της. Ούτε η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, ούτε η περηφάνια της νίκης δεν την άγγιζαν.

Στο μυθιστόρημα "Η μάνα", που αγαπήθηκε και διαβάστηκε πολύ [με τον τίτλο "Η Μανιάτισσα", 1970], ο συγγραφέας ανασυστήνει μια μοναδική περιγραφή της Μάνης και των κατοίκων της, στο γενικότερο ιστορικό και πολιτικό πλαίσιο της Ελλάδας.
"Ο συγγραφέας, καθώς κινείται πέρα από τη ρητορεία και το σχήμα, καθώς άνετα στήνει κόσμο από το δευτερεύον περιστατικό της ζωής, σε υποχρεώνει να αισθανθείς αυτή την Ελληνίδα, αυτή τη Μανιάτισσα μητέρα, που όλα τ' αφιερώνει στα έξι της παιδιά, σαν κάτι οικείο σε σένα", έγραψε εύστοχα ο Άγγελος Φουριώτης στην εφημερίδα "Απογευματινή," (9.7.1970).

Ο Κώστας Κυριαζής είναι γνωστός στο ευρύ αναγνωστικό κοινό εδώ και πολλές δεκαετίες από τα ιστορικά μυθιστορήματά του. Τα βιβλία του ανατυπώνονται συνεχώς από τις Εκδόσεις της Εστίας και κυκλοφορούν σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
Τίτλος βιβλίου:Η μάνα
Εκδότης:Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Συντελεστές βιβλίου:Κυριαζής, Κώστας Δ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789600514568
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2010
Σημείωση:1η έκδοση με τον τίτλο "Η Μανιάτισσα".
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες