Ο Μπίλης Καντίλης τρέχει στο Paris - Dakar

Εκδότης:
2 Δέλτα Τηλεοπτικές Παραγωγές και Εκδόσεις
Έτος:
2010
ISBN:
9789609938303
Σελίδες:
44
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Ο Μπίλης Καντίλης τρέχει στο Paris - Dakar
Τιμή εκδότη:€15,07
Η τιμή μας: €13,56
Ο Μπίλης Καντίλης τρέχει στο Paris - Dakar
Νομίζω πως είναι πρώτη φορά που ένα παιδικό βιβλίο έχει ως κεντρικό θέμα τη μοτοσικλέτα, επιχειρώντας να γνωρίσει στα παιδιά το μυθικό της κόσμο και να εξάψει τη φαντασία τους, χωρίς αναστολές και αυταπάτες.

Ήταν έκπληξη όταν, ξεφυλλίζοντας για πρώτη φορά το βιβλίο, είδα να ξετυλίγεται μπροστά μου τα ατέλειωτα χιλιόμετρα ενός αγώνα αντοχής (Rally), απ' αυτούς που έχουν γράψει ιστορία στην Αφρική, Ν. Αμερική ή Ευρώπη. Ζωντάνεψαν στα μάτια μου εικόνες που είναι αποτυπωμένες στο μυαλό μου, σκέψεις και συναισθήματα που μετά από τόσο χρόνια μοιάζουν ακόμα πρωτόγνωρα και άδολα.

Σ' αυτόν τον καινούργιο κόσμο μπαίνει ο μικρός αναγνώστης, και γνωρίζει από κοντά την άδολη αγάπη για τη μοτοσικλέτα, τον αγώνα και την προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου, τις δυσκολίες και τους κινδύνους, την απογοήτευση για την αποτυχία ή την αβάσταχτη χαρά για την επιτυχία. Είναι όλα μέσα στο παιχνίδι... όπως ακριβώς και στη ζωή!

Στο χώρο του κινηματογράφου έχουν γίνει ταινίες με θέμα τη μοτοσικλέτα που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και θεωρούνται πλέον διαχρονικές (Μέρες Μοτοσικλέτας, Κάθε Κυριακή, Ξέγνοιαστος Καβαλάρης). Ελπίζω να δούμε και στο χώρο του βιβλίου -ιδιαίτερα του παιδικού - ανάλογες δουλειές, σαν αυτή του Πασχάλη. Και όπως ο ίδιος λέει:

"… Σκοπός του κάθε αγωνιζόμενου είναι να γνωρίσει μέχρι πού μπορούν να φτάσουν τα όρια του. Σωματικά, ψυχικά και πνευματικά.

... Για μια φευγαλέα στιγμή ατένισα την αόριστη απεραντοσύνη της ερήμου μπροστά μου και με το γκάζι τέρμα ανοιχτό...

... Ένοιωσα όπως τότε που, πολύ μικρούλης, κράταγα τον Πινόκιο τον φίλο μου αγκαλιά και χαζεύαμε τ' αστέρια στα καλοκαιρινά νυχτέρια μας στη βεράντα της γιαγιάς..."

Αγαπητέ Πασχάλη,
Είμαι σίγουρος πως, οι μικροί μας αναγνώστες θα ξεπεράσουν τα όριά τους σωματικά και ψυχικά, με τέρμα γκάζι!!!

Χρήστος Τασούλης
Τίτλος βιβλίου:Ο Μπίλης Καντίλης τρέχει στο Paris - Dakar
Εκδότης:2 Δέλτα Τηλεοπτικές Παραγωγές και Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Τσαρούχας, Πασχάλης (Συγγραφέας)
Παπατσαρούχας, Βασίλης (Εικονογράφος)
ISBN:9789609938303
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2010
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά > Παιδική και Εφηβική Λογοτεχνία > Ηλικία 6+
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες