Η χρονιά της ύαινας

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Σύγχρονοι Ορίζοντες
Έτος:
2010
ISBN:
9789603983255
Σελίδες:
492
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Η χρονιά της ύαινας
Τιμή εκδότη:€16,58
Η τιμή μας: €14,92
στο καλάθι
Η χρονιά της ύαινας
Η Χέτεφρας, ιέρεια στις Θήβες της αρχαίας Αιγύπτου, δε θα καταφέρει να φτάσει ποτέ στον ναό του Όσιρη για να τελέσει το τυπικό της γιορτής του θεού. Ο Σεμερκέτ, γραμματέας Ερευνών και Απορρήτων, καλείται να εξιχνιάσει τις συνθήκες του θανάτου της και να αποκαλύψει τους ενόχους. Ακολουθώντας τα ίχνη τους βήμα βήμα, ο αφοσιωμένος αυτός υπηρέτης της αλήθειας θα βρεθεί αντιμέτωπος με πολιτικές δολοπλοκίες και ίντριγκες, που ως τελικό στόχο έχουν την ανατροπή του φαραώ Ραμσή Γ΄.

Τα αρχαιότερα δικαστικά πρακτικά της αρχαίας Αιγύπτου, που έχουν διασωθεί, μιλούν για τον μυστηριώδη θάνατο του Ραμσή Γ΄ και τη διαφθορά του περιβάλλοντός του. Με αφορμή αυτά τα ιστορικά γεγονότα, ο Μπραντ Γκίγκλι υφαίνει τον καμβά μιας πρωτότυπης και συναρπαστικής ιστορίας μυστηρίου, που εκτυλίσσεται στην αρχαία Αίγυπτο, την εποχή της ακμής της.

"Πλοκή ασυνήθιστη με ιστορικό ενδιαφέρον και αυθεντικές, πολιτιστικές και κοινωνικές λεπτομέρειες για τη ζωή στην αρχαία Αίγυπτο".
(Library Journal)

"Ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό και ασυνήθιστα συναρπαστικό θρίλερ σχετικά με τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο του Ραμσή Γ΄, ο οποίος παραμένει μυστηριώδης και αδιευκρίνιστος ως σήμερα".
(Chicago Tribune)
Τίτλος βιβλίου:Η χρονιά της ύαινας
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:Year of the Hyenas
Εκδότης:Σύγχρονοι Ορίζοντες
Συντελεστές βιβλίου:Geagley, Brad (Συγγραφέας)
Μπαρουξής, Γιώργος (Μεταφραστής)
ISBN:9789603983255
Σειρά εκδότη:Ξένοι Συγγραφείς
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2010
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Αστυνομικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες