Νόσος και οστικός μεταβολισμός

Εκδότης:
Ιατρικές Εκδόσεις Γιάννης Β. Παρισιάνος
Έτος:
2010
ISBN:
9789609912648
Σελίδες:
302
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Νόσος και οστικός μεταβολισμός
Τιμή εκδότη:€42,00
Η τιμή μας: €39,90
Νόσος και οστικός μεταβολισμός
[...] Ο τίτλος του αξιόλογου αυτού βιβλίου αναδεικνύει με τέσσερις μόνον λέξεις ότι ο οστίτης είναι ο μόνος ανθρώπινος ιστός με τον οποίο ασχολούνται τόσοι πολλοί επιστήμονες, από διαφορετική σε κάθε περίπτωση οπτική γωνία. Έτσι, πλην των ιατρών και των ιατροδικαστών, προσωπικό που υποστηρίζει τις δικαστικές αρχές, αλλά και αρχαιολόγοι, παλαιοντολόγοι και οστεολόγοι στην καθ' ημέρα πρακτική τους, εξετάζουν υπολείμματα του σκελετού και καλούνται να δώσουν ποικίλες -ανάλογα με την ειδικότητά τους -απαντήσεις.

Τα οστά όχι μόνο αποτελούν το κύριο συστατικό του σκελετού, εξασφαλίζοντας μηχανική και δομική υποστήριξη στα υπόλοιπα όργανα και συστήματα, αλλά διαθέτουν και μοναδική αρχιτεκτονική και το κατάλληλο μικροπεριβάλλον για την αποθήκευση μη ώριμων αρχέγονων κυττάρων και την παραγωγή αιμοποιητικών κυττάρων και αποθηκεύουν επιπλέον λίπος και ασβέστιο.

[...] Στις επόμενες σελίδες δίδονται με τον πλέον ενημερωμένο βιβλιογραφικά τρόπο και σαφήνεια, η φυσιολογία των οστών, η νοσολογία του οστικού μεταβολισμού, οι αλλαγές σε νοσήματα από διάφορα οργανικά συστήματα και καταστάσεις, καθώς και με λίαν αντικειμενικό τρόπο οι επιδράσεις διαφόρων φαρμάκων. [...]

Σωτήρης Ράπτης, ομότιμος καθηγητής
Τίτλος βιβλίου:Νόσος και οστικός μεταβολισμός
Εκδότης:Ιατρικές Εκδόσεις Γιάννης Β. Παρισιάνος
Συντελεστές βιβλίου:Χατζηδάκης, Δημήτρης Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:9789609912648
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2010
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες