Κάστρα - ταξίδια (τ.3)

Στην Ελλάδα του θρύλου και της πραγματικότητας
Εκδότης:
Παπαδημητρίου
Έτος:
1998
ISBN:
9789605500429
Σελίδες:
326
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Κάστρα - ταξίδια
Τιμή εκδότη:€14,00
Η τιμή μας: €12,60
στο καλάθι
Κάστρα - ταξίδια (τ.3)
Μέσα σε πάνω από 2000 σελίδες ανασταίνονται απ’ τη λησμονιά 200 και πλέον κάστρα της πατρίδας μας, στεριανά και νησιωτικά. Μια ανεπανάληπτη καστρική εποποιία, ένα μνημειώδες και διαχρονικό έργο, που ζωντανεύει έναν ολόκληρο κόσμο που έρχεται απ’ το παρελθόν και ζει κι αναπνέει μέσα στο παρόν. Θρύλος και πραγματικότητα αντάμα.
Πρόκειται για μια πρωτότυπη και ελκυστική περιήγηση βιωματικής και αισθαντικής οδοιπορίας-αυτοψίας, που προσφέρει συγκινήσεις και αυτογνωσία.
Το ιδιαίτερο πορτραίτο του κάθε κάστρου δίνεται παραστατικά και με ενεργητικότητα και το ενδιαφέρον του αναγνώστη παραμένει αδιάπτωτο, αφού ο συγγραφέας δεν περιορίζεται στην περιγραφή και στις αναφορές σε ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία, αλλά επεκτείνει τα ενδιαφέροντά του και στην περιρρέουσα ανθρώπινη πραγματικότητα. Τέτοιες συναρπαστικές οδοιπορίες μας φέρνουν πιο κοντά στη σύλληψη του νοήματος των στίχων του Γεφτουσένκο: «Μόνο τα ερείπια μας κάνουν πιο ανθρώπινους – να καθαρίζεις την αιωνιότητα είναι σαν να καθαρίζεις τον εαυτό σου…
Και οι πέντε καλαίσθητοι βιβλιοδετημένοι τόμοι στολίζονται με πληθώρα σχεδίων που εκπόνησε ο συγγραφέας επί τόπου κατά τις καστρικές του αναζητήσεις, καθώς και με παλιές σπάνιες γκραβούρες.
Σ’ αυτόν τον τόμο καλύπτονται οι εξής περιοχές:
Ρέθυμνο, Γεράκι, Κυπαρισσία, Ακροναυπλία, Τήνος, Σίφνος, Φολέγανδρος, Σίκινος, Μογλενά, Σέρβια, Λευκός Πύργος, Σέρρες, Λήμνος, Κως, Νίσυρος, Καστελλόριζο, Φανάρι, Τρίκαλα, Ζάκυνθος.
Τίτλος βιβλίου:Κάστρα - ταξίδια
Υπότιτλος βιβλίου:Στην Ελλάδα του θρύλου και της πραγματικότητας
Εκδότης:Παπαδημητρίου
Συντελεστές βιβλίου:Γκίκας, Γιάννης Π. (Συγγραφέας)
ISBN:9789605500429
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 1998
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Οδοιπορικά
Επιστήμες > Θετικές > Αρχιτεκτονικη, Τοπογραφία, Χαρτογραφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες