Μνήμης οδοιπορία

Ανατολική Θράκη
Εκδότης:
Επίκεντρο
Έτος:
2008
ISBN:
9789604581917
Σελίδες:
380
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μνήμης οδοιπορία
Τιμή εκδότη:€31,00
Η τιμή μας: €27,90
στο καλάθι
Μνήμης οδοιπορία
Το βιβλίο αυτό είναι μια περιδιάβαση στο χρόνο και στο χώρο της Ανατολικής Θράκης. Είναι μια συγκινητική αναζήτηση της πολύχρονη ς ελληνικής παρουσίας, του άδικου ξεριζωμού και των ελληνικών καταλοίπων που διατηρούνται ως σήμερα εκεί.
Με επιτόπια οδοιπορία, έρευνα και αναδίφηση αναμνήσεων και μαρτυριών, ο συγγραφέας κατέγραψε προσφιλείς τόπους, ρημαγμένες εκκλησίες και σχολεία και προπαντός ανθρώπους, που κρατήθηκαν στη μνήμη των Θρακιώτικων προσφύγων και των απογόνων τους. Η προσέγγιση είναι προσωπική. Αναφέρεται επιλεκτικά σε τόπους και ανθρώπους, σε ιστορικές καταστάσεις και παραδοσιακές συνήθειες που τον συγκίνησαν, που τυχόν ξεχάστηκαν ή δεν διατηρούν τη σπουδαία σημασία τους με το πέρασμα του χρόνου.
Μέσα στο πλήθος των μαρτυριών και των αναζητήσεων που καταγράφονται, στο βιβλίο δίνεται απάντηση στο γιατί η Ανατολική Θράκη, που έστειλε το 1920 βουλευτές στην Ελληνική Βουλή, έπεσε θύμα των "συμμάχων" της Ελλάδας και αποδόθηκε απροσχημάτιστα στην Τουρκία.
Παλιές και νέες φωτογραφίες και προπαντός οι φωτογραφίες κειμηλίων των προσφύγων, ξαναφέρνουν τραγικές μνήμες και προκαλούν ερωτήματα για το μεγάλο εκπατρισμό αναθερμαίνοντας τη συλλογική μνήμη για τις αλησμόνητες πατρίδες.
Τίτλος βιβλίου:Μνήμης οδοιπορία
Υπότιτλος βιβλίου:Ανατολική Θράκη
Εκδότης:Επίκεντρο
Συντελεστές βιβλίου:Ζαφείρης Χρίστος Ν. (Συγγραφέας)
Πούπης, Γιώργος (Φωτογράφος)
ISBN:9789604581917
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2008
Κατηγορίες:Λευκώματα > Φωτογραφικά
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες