Χρόνος

Είκοσι πέντε στάσεις στο ποιητικό του έργο
Εκδότης:
Ίνδικτος
Έτος:
2008
ISBN:
9789605183547
Σελίδες:
45
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Χρόνος
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Χρόνος
Είκοσι πέντε στιγμιότυπα από τον ποιητικό λόγο του Ρώσου δημιουργού, που συνιστούν έναν απαράμιλλο εσωτερικό διάλογο με τον τόπο του, όπου αποτυπώνεται η συλλογική διάθεση ενός λαού που ήξερε να αντιστέκεται εκφραζόμενος ποιητικά.

Όντας νεώτερος από την Μαρίνα Τσβετάεβα και την Άννα Αχμάτοβα, ο Αρσένι Ταρκόφσκι μοιραία διαποτίστηκε από το πνεύμα της δικής τους ποιητικής γενιάς, που συνιστά τη λεγόμενη «χρυσή εποχή» της ρωσικής ποίησης. Τα στοιχεία αυτής της παράδοσης εγκολπώθηκε και διερμήνευσε στο έργο του υπό το πρίσμα της δικής του πνευματικότητας και δημιουργικότητας.

Όπως εύστοχα σημειώνει στον πρόλογό του ο ποιητής Λίνος Ιωαννίδης: "Σε αντίθεση με άλλους σύγχρονους αλλά και παλαιότερούς του Ρώσους ποιητές, αυτός αγκαλιάζει στο αναλλοίωτο προσωπικό του τοπίο την έκταση της ύπαρξης. Σ’ αυτή την αφθαρσία αποφεύγει τα εποχιακά ρεύματα και τις τάσεις στη ζωή και στην τέχνη. Ο μεταφυσικός παλμός του Αρσένι Ταρκόφσκι με την ησυχία της αργής, εσωτερικής του κίνησης, απηχεί τον βαθύτερο ψυχισμό της Ανατολής και της πατρίδας του".

Τίτλος βιβλίου:Χρόνος
Υπότιτλος βιβλίου:Είκοσι πέντε στάσεις στο ποιητικό του έργο
Εκδότης:Ίνδικτος
Συντελεστές βιβλίου:Tarkovskij, Arsenij, 1907-1989 (Συγγραφέας)
Kisilier, Maxim L. (Μεταφραστής)
Ιωαννίδης, Λίνος (Μεταφραστής)
Ιωαννίδης, Λίνος (Επιμελητής)
ISBN:9789605183547
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2008
Σημείωση:Πρόλογος: Λίνος Ιωαννίδης.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Ποίηση
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες