Το τέλος του πετρελαίου και η αρχή της νέας αμερικανικής γεωστρατηγικής

Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2009
ISBN:
9789601418711
Σελίδες:
310
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το τέλος του πετρελαίου και η αρχή της νέας αμερικανικής γεωστρατηγικής
Εκτός κυκλοφορίας
Το τέλος του πετρελαίου και η αρχή της νέας αμερικανικής γεωστρατηγικής
Ρομποτικά πολεμικά αεροσκάφη με κινητήρες ηλιακής ενέργειας ικανά να παραμένουν στον αέρα για χρόνια. Άρματα μάχης stealth με κινητήρες υδρογόνου που δεν θα χρειάζονται ανεφοδιασμό. Μικροαιολικά συστήματα για τους Αμερικανούς ψηφιακούς στρατιώτες του μέλλοντος. Αθόρυβοι κινητήρες κυψελών καυσίμου για υποβρύχια. Αερόπλοια που θα αιωρούνται στα όρια του διαστήματος λαμβάνοντας ενέργεια από προηγμένα φωτοβολταϊκά...

Το αμερικανικό στρατοβιομηχανικό σύμπλεγμα έχει ξεκινήσει μια επανάσταση «καθαρών» ενεργειακών τεχνολογιών, επιδιώκοντας να επιτύχει ένα άλμα πολεμικών ικανοτήτων και να δημιουργήσει έναν μηχανισμό προβολής ισχύος, ικανό να επαναδιεκδικήσει την αμερικανική ηγεμονία στον πλανήτη. Ένα νέο εκστρατευτικό μοντέλο και μια νέα πολεμική μεθοδολογία γεννιούνται, βασισμένα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ταυτοχρόνως, η σύνθετη αυτή ενεργειακή επανάσταση στοχεύει στο να ενισχύσει την αμερικανική «ήπια ισχύ», αντιστρέφοντας τη «δαιμονική» εικόνα των Ηνωμένων Πολιτειών που είχε δημιουργηθεί στα χρόνια της προεδρίας Μπους, να υπονομεύσει τη διαδικασία ευρωρωσικής προσέγγισης, αποτρέποντας την ενεργειακή σύζευξη Δυτικής Ευρώπης και Ρωσίας και να απεγκλωβίσει την αμερικανική γεωστρατηγική από το «κελί» της Μέσης Ανατολής.

Η θρησκειοποίηση των ανησυχιών για την κλιματική αλλαγή στις χώρες της Δύσης συνδυάζεται με αυτή την ενεργειακή επανάσταση και επιτρέπει στις ΗΠΑ να αφήσουν πίσω το «σκοτεινό» τους παρελθόν, να εμφανιστούν σαν ο σωτήρας του πλανήτη και να οδηγήσουν το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα, που μαστίζεται σήμερα από την πλέον σοβαρή κρίση του, σε μια «επίθεση στον ουρανό», δημιουργώντας έναν νέο οικονομικό χώρο.

Η αμερικανική αυτοκρατορία αντεπιτίθεται, θέλοντας αυτή τη φορά να μας κάνει να «αγαπήσουμε τον Μεγάλο Αδελφό»...
Τίτλος βιβλίου:Το τέλος του πετρελαίου και η αρχή της νέας αμερικανικής γεωστρατηγικής
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Γρίβας, Κώστας (Συγγραφέας)
ISBN:9789601418711
Σειρά εκδότη:Πολιτική
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2009
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες