Γεωργικά φάρμακα

Χημεία, φαρμακολογία (φαρμακοκινητική, μεταβολισμός, τρόπος δράσης),τοξικολογία, οικοτοξικολογία και συμπεριφορά και τύχη στο περιβάλλον
Εκδότης:
Μέθεξις
Έτος:
2008
ISBN:
9789606796050
Σελίδες:
605
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Γεωργικά φάρμακα
Τιμή εκδότη:€120,00
Η τιμή μας: €108,00
Γεωργικά φάρμακα
Αντικείμενο του συγγράμματος είναι το γεωργικό φάρμακο δηλαδή η χημική δομή και οι φυσικοχημικές του ιδιότητες, η φαρμακολογία (φαρμακοκινητική, μεταβολισμός και τρόπος δράσης), η τοξικολογία (δράσεις στον άνθρωπο και τα ανώτερα ζώα), η οικοτοξικολογία (δράσεις στους υπόλοιπους φυτικούς και ζωικούς οργανισμούς του περιβάλλοντος) και η συμπεριφορά και τύχη του στο περιβάλλον.
Έγινε προσπάθεια να παρουσιαστεί μία πλήρης γενική εικόνα όλων των γεωργικών φαρμάκων που διατίθενται σήμερα στην διεθνή αγορά. Τα γεωργικά φάρμακα κατά την χρήση τους διασπείρονται στο περιβάλλον και έχουν την δυνατότητα μέσω της ατμόσφαιρας και των υδατοσυστημάτων (επιφανειακών και υπογείων) να μεταφερθούν σε μεγάλες αποστάσεις. Συνεπώς όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτου εθνικότητας και χώρας, εκτίθενται περίπου στο ίδιο φάσμα γεωργικών φαρμάκων. Λόγω της συμπεριφοράς αυτής, οι γεωργικές δραστηριότητες γειτονικών, ακόμη και απομακρυσμένων, χωρών επηρεάζουν την ποιότητα του περιβάλλοντος άλλων χωρών. Συνεπώς κρίθηκε σκόπιμο στο σύγγραμμα αυτό να γίνει μία ολοκληρωμένη παρουσίαση των γνωστών ανά τον κόσμο γεωργικών φαρμάκων.
Η συγγραφέας του βιβλίου είναι καθηγήτρια Γεωργικών Φαρμάκων και από το 1985 διδάσκει το επιστημονικό αντικείμενο των Γεωργικών Φαρμάκων στους φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το σύγγραμμα αυτό είναι το αποτέλεσμα της εξελικτική ς ανάπτυξης διδακτικών σημειώσεων εμπλουτισμένων κάθε χρόνο με στοιχεία της σύγχρονης βιβλιογραφίας. Φυσικά τον πυρήνα για την συγγραφή των αρχικών διδακτικών σημειώσεων αποτέλεσε το πολύτιμο αρχείο και προσωπικές σημειώσεις της συγγραφέως που αποκτήθηκαν κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών στο επιστημονικό αντικείμενο των Γεωργικών Φαρμάκων (Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας, Riverside, ΗΠΑ) και στην Βιοχημεία και Φυσιολογία Φυτού (Πανεπιστήμιο Purdue, Indiana, ΗΠΑ). Η συγγραφέας είναι πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Φαρμακευτικής του ιδίου Πανεπιστημίου.
Στο σύγγραμμα αυτό καταβλήθηκε προσπάθεια να αναλυθεί και να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πληρέστερα το επιστημονικό αντικείμενο των Γεωργικών Φαρμάκων ώστε οι φοιτητές και οποιοιδήποτε άλλοι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν το βασικό επιστημονικό υπόβαθρο απαραίτητο για την εμπέδωση των γνώσεων και την αποτελεσματική αξιοποίηση αυτών.
Τίτλος βιβλίου:Γεωργικά φάρμακα
Υπότιτλος βιβλίου:Χημεία, φαρμακολογία (φαρμακοκινητική, μεταβολισμός, τρόπος δράσης),τοξικολογία, οικοτοξικολογία και συμπεριφορά και τύχη στο περιβάλλον
Εκδότης:Μέθεξις
Συντελεστές βιβλίου:Παπαδοπούλου - Μουρκίδου, Ευθυμία (Συγγραφέας)
ISBN:9789606796050
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2008
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Γεωπονία, Βοτανικές Επιστήμες, Ζωολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες