Θέματα οικοδομικής

Εκδότης:
Συμμετρία
Έτος:
1999
ISBN:
9789601100104
Σελίδες:
275
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Θέματα οικοδομικής
Τιμή εκδότη:€26,50
Η τιμή μας: €23,85
στο καλάθι
Θέματα οικοδομικής
Ένα βιβλίο της Δομικής Τέχνης εάν έχει την μορφή της «Εγκυκλοπαίδειας της Οικοδομικής» δηλαδή εάν περιγράφει με λεπτομέρεια τον κάθε τρόπο κατασκευής δομικών έργων, εμπεριέχει τον κίνδυνο να είναι ξεπερασμένο πριν ακόμα εκδοθεί αφού είναι γεγονός ότι σε ορισμένους τομείς της κτιριοδομικής δραστηριότητας η εξέλιξη είναι πολύ γρήγορη και συνεχώς προτείνονται νέα υλικά και στοιχεία. Αυτός είναι ο πρώτος λόγος γιατί δεν προτείνεται μόνον συγκεκριμένους κατασκευαστικούς τρόπους για τα διάφορα τμήματα του κτιρίου, αλλά περιγράφουμε τις απαιτήσεις και τα κριτήρια επιλογής για κάθε μία περίπτωση. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι το βιβλίο αυτό απευθύνεται κυρίως σε σπουδαστές και όχι σε ολοκληρωμένους Μηχανικούς που θα επιθυμούσαν να είχαν κάποια λύση δοκιμασμένη για να λειτουργήσει σωστά και αποτελεσματικα στην καθημερινή κατασκευαστική πρακτική. Οι σπουδαστές πρέπει να εξοικειωθούν με μια μέθοδο προσέγγισης των κτιριοδομικών προβλημάτων που, ανεξάρτητα από τα εκάστοτε διαθέσιμα υλικά, θα τους οδηγήσει κάθε φορά στις ορθές επιλογές και επιλύσεις ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις χρήσης. Έτσι έγινε προσπάθεια να διαρθρωθεί η ύλη κάθε κεφαλαίου αντίστοιχα με τα στάδια που ένας Μηχανικός ή Αρχιτέκτονας ακολουθεί κατά την διάρκεια του σχεδιασμού.
Τίτλος βιβλίου:Θέματα οικοδομικής
Εκδότης:Συμμετρία
Συντελεστές βιβλίου:Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Τμήμα Αρχιτεκτόνων. Τομέας Συνθέσεων Τεχνολογικής Αιχμής. Οικοδομική (Συγγραφέας)
Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Καλογεράς, Νίκος (Συγγραφέας)
Κιρπότιν, Χρύσανθος (Συγγραφέας)
Μακρής, Γ. (Συγγραφέας)
κ.ά. (Συγγραφέας)
ISBN:9789601100104
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 1999
Σημείωση:Συγγραφική υπευθυνότητα: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Τμήμα Αρχιτεκτόνων. Τομέας Συνθέσεων Τεχνολογικής Αιχμής. Οικοδομική.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μηχανική > Τεχνολογία, Μηχανολογία, Εφευρέσεις

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες