Έσθερ

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
1991
ISBN:
9789600307986
Σελίδες:
262
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Έσθερ
Τιμή εκδότη:€6,36
Η τιμή μας: €5,72
στο καλάθι
Έσθερ
Μια Επικράτεια γυναικών, στην οποία εισέρχεται ο αναγνώστης, καθώς η συγγραφέας τον πιάνει από το χέρι και τον οδηγεί από τόπο σε τόπο, συστήνοντάς του το ένα πρόσωπο μετά το άλλο: διαφορετικές καταγωγές, ηλικίες, μορφές κι επαγγέλματα σε διάφορους χώρους.

Όλα τα πρόσωπα είναι γνωστά και ξένα. Κανείς δεν κατακτά, κανείς δεν κατακτιέται. Όλες οι κατακτήσεις είναι πρόσκαιρες. Η υποχώρηση, η συνθήκη, η αποσύνθεση είναι θέμα χρόνου ή βούλησης. Μόνο ο θάνατος, φυσικός ή τυχαίος, είναι μια παντοτινή κατάκτηση, όμως αθέλητη.

Για μια ακόμα φορά η Ιωάννα Καρατζαφέρη μετουσιώνει μυθιστορηματικά τη ζωή στη Νέα Υόρκη, έτσι όπως τη βιώνουν σήμερα σε πολλά επίπεδα οι κάτοικοί της. Η Έσθερ, ένας σύγχρονος αντιπροσωπευτικός γυναικείος τύπος με την κινητικότητα στο χώρο και το χρόνο, μετέρχεται τις διαπροσωπικές της σχέσεις μ' ένα τρόπο ιδιαίτερο και ταυτόχρονα οικείο. Ανικανοποίητη και ανεξάρτητη, θα παραμείνει μια μυθιστορηματική γυναίκα, που χαράζει αδρά την εποχή μας, τουλάχιστον τη λογοτεχνική. Περνάει δίπλα μας, κάθεται στο παραπέρα κάθισμα, ακούμε τη φωνή της και νιώθουμε την επιθυμία να μας είχε πει περισσότερα.
Τίτλος βιβλίου:Έσθερ
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Καρατζαφέρη Ιωάννα (Συγγραφέας)
ISBN:9789600307986
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 1991
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες