Στη χώρα των θαυμάτων

Το παιδικό ανάγνωσμα ως σημείο συνάντησης παιδιών και ενηλίκων
Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
1997
ISBN:
9789603609681
Σελίδες:
197
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Στη χώρα των θαυμάτων
Τιμή εκδότη:€12,90
Η τιμή μας: €11,61
Στη χώρα των θαυμάτων
Η μελέτη της Αλεξάνδρας Ζερβού προτείνει ένα πρωτότυπο ερευνητικό σχήμα, το παιχνίδι των κανόνων και των παραβιάσεων, και το εφαρμόζει σε κείμενα εντελώς διαφορετικά, με μοναδικό κοινό χαρακτηριστικό τους το γεγονός ότι γράφτηκαν από ενήλικες για να απευθυνθούν σε παιδιά.

Το Παιχνίδι των κανόνων και των παραβιάσεων συμπυκνώνει τη χαρακτηριστική αμφίσημη στάση του συγγραφέα για παιδιά, που πειθαρχεί επιφανειακά στους στυγνούς νόμους, αλλά ταυτόχρονα τους υπερβαίνει αθόρυβα.

Σ’ αυτό το πλαίσιο εξετάζονται κείμενα που γράφτηκαν κατά καιρούς για κορίτσια, και μάλιστα οι Κοριτσίστικες Ανθολογίες, καθώς και το περιοδικό Διάπλασις των Παίδων του 1965. Γίνεται επίσης προσπάθεια να συγκροτηθεί μέσα από τα επιμέρους θέματα μια συνολική οπτική θεώρηση του παιδικού βιβλίου ως ορίου όπου συγκλίνουν και εμπλέκονται άπειρα αμφίδρομα νήματα ανάμεσα στον κόσμο των παιδιών και στον κόσμο των μεγάλων.

Γενικά, προτείνεται μια συνολική οπτική και μια πολυεδρική προσέγγιση του παιδικού βιβλίου ως μοναδικού λογοτεχνικού έργου που έχει την ιδιαιτερότητα να συνιστά σημείο συνάντησης παιδιών και ενηλίκων.
Τίτλος βιβλίου:Στη χώρα των θαυμάτων
Υπότιτλος βιβλίου:Το παιδικό ανάγνωσμα ως σημείο συνάντησης παιδιών και ενηλίκων
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Ζερβού, Αλεξάνδρα (Συγγραφέας)
ISBN:9789603609681
Σειρά εκδότη:Κριτική - Ερμηνεία - Ιστορία Λογοτεχνίας
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 1997
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Δοκίμιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες