Οι επιζήσαντες σύντροφοι του Τσε

Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
1996
ISBN:
9789600314670
Σελίδες:
185
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι επιζήσαντες σύντροφοι του Τσε
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Οι επιζήσαντες σύντροφοι του Τσε
Βολιβία, 8 Οκτωβρίου 1967. Μια ομάδα δεκαεπτά ανταρτών, με αρχηγό τον Τσε Γκεβάρα, παίρνει θέση στο φαράγγι του Γιούρο. Μετά από μια σκληρή μάχη με τις δυνάμεις του στρατού, ο Τσε αιχμαλωτίζεται μαζί με άλλους δυο συντρόφους του. Θα εκτελεστεί την επομένη. Η μάχη του Γιούρο θα μείνει στην Ιστορία.

Μόνον έξι απ' τους δεκαεπτά κατάφεραν να γλιτώσουν. Και τότε θ' αρχίσει γι'αυτούς μια απελπισμένη πορεία φυγής προς τη Χιλή. Δυο ανάμεσά τους έχουν τραυματιστεί. Ένας θα τραυματιστεί θανάσιμα λίγο αργότερα, σε μια μάχη με το στρατό. Θ' αναγκαστεί να τον τελειώσει ο ίδιος ο σύντροφός του, ο Μπενίνιο: «Αγκάλιασέ με, αδελφέ μου, πολύ δυνατά και ρίξε μου. Δεν υπάρχει ελπίδα, τουλάχιστον να χρησιμεύσει σε κάτι ο θάνατός μου».

Επί πέντε μήνες, ο στρατός τούς καταδιώκει με χιλιάδες άντρες. Οι αγρότες τούς καταδίδουν. Κι αυτοί περιπλανιούνται σ' έναν κόσμο εχθρικό και άγριο: απόκρημνα βουνά, ξηρασία ή τροπικές βροχοπτώσεις, αποπνικτική ζέστη της ζούγκλας και τρομερό κρύο στα υψίπεδα. Τους επικήρυξαν, είναι απομονωμένοι, χωρίς καμιά επαφή, χωρίς τροφή και σχεδόν χωρίς πολεμοφόδια. Τους έξι αυτούς ανθρώπους όμως τους ενώνει το επαναστατικό τους παρελθόν. Θα βρουν Ινδιάνους που θα τους βοηθήσουν. Και θα συνεχίσουν να ελπίζουν, να τρεκλίζουν, να βαδίζουν και πάντα να βαδίζουν μέχρι την ελευθερία.

Ο Μπενίνιο, ο Ελ Νιάτο, ο Ελ Ίντι, ο Ουρμπάνο, ο Νταρίο και ο Πόμπο, έξι άνθρωποι πέρα απ' τα καθιερωμένα, έξι επαναστάτες που θέλησαν να φανούν αντάξιοι του «νέου ανθρώπου» που ονειρευόταν ο αρχηγός τους, ο Τσε. Τούτο το βιβλίο είναι το χρονικό της απίστευτης περιπέτειάς τους, της απελπισμένης τους μάχης για τη ζωή μετά τη διάλυση του αντάρτικου της Βολιβίας, μετά τη δολοφονία του Τσε Γκεβάρα. Είναι οι Επιζήσαντες του Τσε κι αυτή είναι η τελευταία πράξη του δράματός τους.
Τίτλος βιβλίου:Οι επιζήσαντες σύντροφοι του Τσε
Τίτλος πρωτότυπου:Les survivans du Che
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Alarcon - Ramirez, Dariel (Συγγραφέας)
Rodriguez, Mariano (Συγγραφέας)
Κράλλη, Μαρία (Μεταφραστής)
ISBN:9789600314670
Σειρά εκδότη:Μαρτυρίες - Βιογραφίες
Στοιχεία έκδοσης: 1996
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες