Οι κώδικες της διαφήμισης

Ο φετιχισμός και η πολιτική οικονομία του νοήματος στην καταναλωτική κοινωνία
Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
1997
ISBN:
9789600318081
Σελίδες:
247
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι κώδικες της διαφήμισης
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Οι κώδικες της διαφήμισης
Έχει μετατραπεί η διαφήμιση σε σύγχρονη θρησκεία της καπιταλιστικής κοινωνίας; Ο Σατ Τζάλυ στους "Κώδικες της διαφήμισης" αντιμετωπίζει το διαφημιστικό λόγο ως ένα πολιτισμικό φαινόμενο, η κοινωνική σημασία του οποίου υπερέχει κατά πολύ της οικονομικής του διάστασης και επιρροής. Η διαφήμιση για τον Τζάλυ δεν είναι απλώς ένα μέσο που παρέχει πληροφορίες για την κατανάλωση αγαθών και υπηρεσιών, αλλά έχει καταστεί ο κυρίαρχος διαμεσολαβητής ανάμεσα στον πολιτισμό και στην οικονομία, ανάμεσα στους ανθρώπους και στα προϊόντα.
Ο Τζάλυ υποστηρίζει ότι πουλώντας χρόνο τηλεθέασης στους διαφημιστές, η τηλεόραση μετατρέπει το κοινό σε εργάτες που "δουλεύουν" για τα μέσα με τον ίδιο τρόπο που δουλεύουν οι εργάτες ενός εργοστασίου. Παρακολουθώντας διαφημιστικά μηνύματα στην τηλεόραση, οι τηλεθεατές δεν καταναλώνουν απλώς το τηλεοπτικό περιεχόμενο και τα συναφή νοήματα, αλλά παράλληλα αποφέρουν κέρδος στα ΜΜΕ. Αναφερόμενος επίσης σε μια ποσοσοτική έρευνα -ανάλυση χιλίων και άνω τηλεοπτικών διαφημίσεων- ο Τζάλυ προβαίνει σε μια αναθεώρηση ορισμένων νευραλγικών εννοιών, όπως εκείνες του φετιχισμού, της αξίας χρήσης και της υπεραξίας.
"Οι κώδικες της διαφήμισης" ερευνούν έναν οικείο αλλά και απίστευτα παράξενο κόσμο, τον κόσμο που πλαισιώνει τη "ζωή των προϊόντων" και αποτελεί μια ενδιαφέρουσα και αυθεντική συμβολή στην πολιτική οικονομία των σύγχρονων Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.
Τίτλος βιβλίου:Οι κώδικες της διαφήμισης
Υπότιτλος βιβλίου:Ο φετιχισμός και η πολιτική οικονομία του νοήματος στην καταναλωτική κοινωνία
Τίτλος πρωτότυπου:The codes of advertising: Fetishism and the political economy
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Jhally, Sut (Συγγραφέας)
Τεντέ, Ηρώ (Μεταφραστής)
ISBN:9789600318081
Στοιχεία έκδοσης: 1997
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Διοίκηση, Μάρκετινγκ, Λογιστική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες