Η γνωστική εκπαίδευση στην πρώτη σχολική ηλικία

Εκδότης:
Οδυσσέας
Έτος:
2004
ISBN:
9789602101858
Σελίδες:
413
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η γνωστική εκπαίδευση στην πρώτη σχολική ηλικία
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η γνωστική εκπαίδευση στην πρώτη σχολική ηλικία
Από τη γενετική επιστημολογία έως τη γνωστική, τη συγκριτική και την εξελικτική ψυχολογία, ορισμένες έννοιες -όπως εκείνη του "κοινωνικού περιβάλλοντος", "των αυθόρμητων παραστάσεων" ή της "φυσικής σκέψης" του παιδιού, των "μοντέλων" που τη διαμορφώνουν ή των συγκρούσεων που την ωθούν αδιάκοπα στην αλλαγή- βρίσκονται στο επίκεντρο των μελετώνν που αφορούν τη γνωστική λειτουργία και τη μάθηση.
Η ανασυγκρότηση του τρόπου με τον οποίο σκέφτονται οι μικροί μαθητές για να εξηγήσουν τα φυσικά φαινόμενα και η δημιουργία νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων απασχολούν την έρευνα των διδακτικών μεθοδολογιών που στοχεύουν στην πρόσκτηση των φυσικών και λογικομαθηματικών γνώσεων.
Οι δύο αυτοί προσανατολισμοί συγκλίνουν στη μελέτη της παιδαγωγικής πρακτικής και της εκπαιδευτικής σχέσης, χωρίς πάντα να συναντώνται. Στο βιβλίο αυτό επιχειρείται η διατύπωση των θεωρητικών, μεθοδολογικών και θεσμικών όρων της διεπιστημονικότητας στη μελέτη των σχέσεων μεταξύ της εκπαίδευσης και της μάθησης κατά το διάστημα της προσχολικής και της πρώτης σχολικής ηλικίας.
Τίτλος βιβλίου:Η γνωστική εκπαίδευση στην πρώτη σχολική ηλικία
Εκδότης:Οδυσσέας
Συντελεστές βιβλίου:Παπαμιχαήλ, Γιάννης Δ., καθηγητής εκπαιδευτικής ψυχολογίας (Συγγραφέας)
ISBN:9789602101858
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Σημείωση:Επανέκδοση: 1994.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες