Ένας έρωτας ιοβόλος

Εκδότης:
Κέδρος
Έτος:
1999
ISBN:
9789600415971
Σελίδες:
244
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ένας έρωτας ιοβόλος
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ένας έρωτας ιοβόλος
... Πρόκειται για πρωτότυπα και σύγχρονα διηγήματα στο τέλος του 20ού αιώνα και του οικονομικού και πολιτικού στάτους που του κατευθύνει, παντί τρόπω, τη ζωή. Ο λόγος του συγγραφέως σε μάλλον γοργούς ρυθμούς ρέει αβίαστα, παρασύροντας τον αναγνώστη στην δίνη των δρώμενων που ο Δημήτρης Μάνος φτάνει ως τις πιο ακραίες μορφές αντίδρασης.
... Τα διηγήματα του Δημήτρη Μάνου αποτελούν τον καθρέφτη της σύγχρονης κοινωνίας όπου το ανέφικτο συμπλέκεται με το ονειρικό για να καταδείξουν τη γύμνια της ψυχής ενός κόσμου που γκρεμίζεται από τον ίδιο τον πολιτισμό και τις συμβάσεις του...
... Παρά τον υπάρχοντα εδώ ρεαλισμό, που είναι φανερόν ότι λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας του συγγραφέα, είναι βέβαιον ότι αυτός διαθέτει τις απαιτούμενες αντιστάσεις για να μην γίνει μέρος του συστήματος. Γι' αυτό, αλλά και για όλα τα προηγούμενα προτείνεται στον σκεπτόμενο και προβληματιζόμενο αναγνώστη.
Γ. Πετρόπουλος, "ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ"

Μια σπάνια συλλογή διηγημάτων που ομολογουμένως αιφνιδιάζουν με το ενδελεχές της σκέψηςκι επιπλέον με το ξεδίπλωμα των ανθρωπίνων αισθημάτων έτσι όπως ελάχιστοι μπορούν ίσως να δουν, να περιγράψουν, να καταγράψουν!... Βαθύς γνώστης της ανθρώπινης ψυχής, όπως και των ανθρωπίνων αντιδράσεων ο συγγραφέας, μας κάνει να διαβάζουμε το πόνημά του με κομμένη την ανάσακαθώς αναλύει λεπτομερειακά τα δεδομένα με μια καταγραφή που το λιγότερο θυμίζει Ντοστογιεφσκική. Καταγραφές σαν τις δικές του σπανίζουν ιδιαίτερα όταν ασχολείται με απλές θεματικές που η πολυπλοκότητά τους έχει σαν πυρήνα τις ανθρώπινες αδυναμίες, την αδυσώπητη μοίρα που γράφει πάντα τον επίλογό τους,γιατί πάντα υπάρχει κάπου η αχίλλειος πτέρνα του καθενός, ο όφις ο ιοβόλος, που υπεισέρχεται στην καθημερινότητα, μεταβάλλοντας την σε κόλαση Δαντική.
Ο Δημήτρης Μάνος στο έργο του "Ένας έρωτας ιοβόλος" μας δίνει ένα αφήγημα συγκλονιστικό.
Μαρία Καρελά, "Η ΗΜΕΡΑ" ΠΑΤΡΩΝ
Τίτλος βιβλίου:Ένας έρωτας ιοβόλος
Εκδότης:Κέδρος
Συντελεστές βιβλίου:Μάνος, Δημήτρης (Συγγραφέας)
ISBN:9789600415971
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 1999
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες