Το τρελό επεισόδιο

Διηγήματα
Εκδότης:
Κέδρος
Έτος:
1985
Σελίδες:
180
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το τρελό επεισόδιο
Τιμή εκδότη:€11,17
Η τιμή μας: €10,05
στο καλάθι
Το τρελό επεισόδιο
Με το Τρελό Επεισόδιο – έβδομο στη σειρά βιβλίο του συγγραφέα – συμπληρώνονται πέντε τόμοι της διηγηματογραφίας του. Το Τρελό Επεισόδιο, η ίδια η ζωή μας σήμερα καθώς κυλά ανάμεσα στην πραγματικότητα και στη παραίσθηση, είναι διηγήματα της τελευταίας διετίας κι αντιπροσωπεύουν το «κάτι άλλο» στους προσανατολισμούς του Σπύρου Πλασκοβίτη.

Γραμμένα, τα περισσότερα, στο πρώτο πρόσωπο, περιέχουν έναν τόνο εξομολογητικό, χωρίς να ξεφεύγουν ωστόσο από τους νόμους της κοινωνικής πεζογραφίας και το γενικότερο προβληματισμό του καιρού μας.

Πρόσωπα και καταστάσεις που αναδείχτηκαν μέσα από την ανάμνηση, μα και τις πρόσφατες εμπειρίες του συγγραφέα του Φράγματος και της Πόλης στο εξωτερικό, διαχέονται στην αχλή ενός ερωτικού λόγου, που φωτίζει την αφήγηση και πλαισιώνει της περιπέτειες όλων των ανθρώπων αυτού του βιβλίου.

Το διήγημα – είδος πολυδουλεμένο κι αγαπητό στο τόπο μας – περνά με το Τρελό Επεισόδιο σ’ έναν πιο ελεύθερο σχεδιασμό, επιδιώκοντας να δώσει έτσι στον αναγνώστη περισσότερα δικαιώματα για σκέψη και ονειροπόληση.
Τίτλος βιβλίου:Το τρελό επεισόδιο
Υπότιτλος βιβλίου:Διηγήματα
Εκδότης:Κέδρος
Συντελεστές βιβλίου:Πλασκοβίτης, Σπύρος, 1917-2000 (Συγγραφέας)
ISBN:
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 1985
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες