Κρασί και εξουσία

Εκδότης:
Vinetum
Έτος:
2010
ISBN:
9789608769328
Σελίδες:
467
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κρασί και εξουσία
Εκτός κυκλοφορίας
Κρασί και εξουσία
"Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε μέσα από μια προσωπική περιπέτεια, δηλαδή τον έρωτά μου με το κρασί και το σινεμά, ιδωμένα μέσα από το πρίσμα της Γαλλίας, χώρα που έκανα δική μου από τα παιδικά μου χρόνια. Θέλησα να παντρέψω τα ενδύμυχα συναισθήματά μου με σκέψεις που αφορούν την ομορφιά, την εξουσία, τη γεύση και το γούστο. Κατά κάποιο τρόπο, το βιβλίο αυτό είναι ένα προσκλητήριο να εξεγερθούμε ενάντια στους φόβους μας ώστε να ξαναβρούμε την ελευθερία -δηλαδή τη βαθύτερη έννοια- της γεύσης.
Σκηνοθέτης και κάποτε οινοχόος, τυχαίνει να μπορώ να δω το κρασί από μέσα, αλλά και από έξω. Αναλογιζόμενος πώς θα μπορούσα να μιλήσω γι' αυτό (αλλά και για το, θέλησα κατ' αρχάς να το επανατοποθετήσω μέσα σε ένα ευρύτερο πολιτιστικό πλαίσιο, που να μην αφορά μόνο τον κλειστό κύκλο των οινόφιλων γευσιγνωστών.
Ιδού, λοιπόν, ένα είδος αντι-οδηγού κρασιού όπου, μεταξύ άλλων, στις σελίδες του μπορεί κανείς να βρει: μια επανεξέταση της έννοιας του τερουάρ/αμπελοτοπιού· τις ρίζες του ντοκιμαντέρ Mondovino· μια προσωπική περιπλάνηση σε διάφορους χώρους της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου μπορεί κανείς να δοκιμάσει τα καλύτερα, αλλά και τα χειρότερα κρασιά. μερικά πορτρέτα (φίλων, εχθρών, ηρωικών οινοπαραγωγών)· και, τέλος, μια κατά μέτωπον επίθεση εναντίον κάθε είδους απατεωνιάς: οικονομικής, πνευματικής (όπως όταν οι σκηνοθέτες γράφουν βιβλία) ή, ακόμα, και γαστρονομικής, όπως στα εστιατόρια εκείνα, τα τρία αστέρια των οποίων δεν λάμπουν παρά μόνο χάρη στη σκανδαλώδη τους πολιτική".

Jonathan Nossiter
Τίτλος βιβλίου:Κρασί και εξουσία
Τίτλος πρωτότυπου:Le goût et le pouvoir
Εκδότης:Vinetum
Συντελεστές βιβλίου:Nossiter, Jonathan (Συγγραφέας)
Σαρατσιώτη, Κατερίνα (Μεταφραστής)
Ακριβάκη, Μαρία (Μεταφραστής)
ISBN:9789608769328
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2010
Σημείωση:Με τη συνεργασία της Laure Gasparotto.
Κατηγορίες:Μαγειρική > Κρασί, Ποτά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες