Ένα γλυκό κορίτσι

Φανταστικό διήγημα
Εκδότης:
Ωκεανίδα
Έτος:
1998
ISBN:
9789604100712
Σελίδες:
97
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ένα γλυκό κορίτσι
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ένα γλυκό κορίτσι
Το "φανταστικό" διήγημα "Ένα γλυκό κορίτσι" πρωτοδημοσιεύτηκε το Νοέμβριο του 1876 στο περιοδικό "Το ημερολόγιο ενός συγγραφέα", που εξέδιδε ο ίδιος ο Ντοστογιέφσκι. Βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία που συνέβη τότε στην Πετρούπολη.
Είναι ο μονόλογος ενός ανθρώπου μπροστά στο πτώμα της γυναίκας του, που αυτοκτόνησε πριν από λίγο. Αυτός ο άνθρωπος, προσπαθώντας να δώσει μια εξήγηση στο γεγονός, αρχίζει ν\\\' αναθυμάται τη σχέση τους και συγχρόνως κάνει απολογισμό της ζωής του. Τυπικός ντοστογιεφσκικός ήρωας, ταλαντεύεται διαρκώς μεταξύ του καλού και του κακού. Τελικά, οι αναμνήσεις που ζωντανεύουν μέσα του τον οδηγούν αναπόφευκτα στην αλήθεια και την αυτογνωσία.
Σε προγενέστερες εκδόσεις του περιοδικού του, ο Ντοστογιέφσκι είχε ασχοληθεί πολύ με αυτό που θεωρούσε "επιδημία αυτοκτονιών" ανάμεσα στους Ρώσους, Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτά τα φαινόμενα ήταν ακραίες συνέπειες της απουσίας νοήματος και της πνευματικής κατάπτωσης στη σύγχρονη ζωή, που οδηγούσαν στη διάβρωση της θρησκευτικής πίστης.
Ο Ντοστογιέφσκι, μέγας ανατόμος της ψυχής, παίρνει αφορμή από ένα πραγματικό γεγονός και χτίζει αριστουργηματικά μια ιστορία στην οποία μιλάει για τη μοίρα των ανθρώπων με την κατανόηση που οι ίδιοι αδυνατούν να δείξουν ο ένας στον άλλο.
Τίτλος βιβλίου:Ένα γλυκό κορίτσι
Υπότιτλος βιβλίου:Φανταστικό διήγημα
Εκδότης:Ωκεανίδα
Συντελεστές βιβλίου:Dostojevskij, Fedor Michajlovic, 1821-1881 (Συγγραφέας)
Ντινόπουλος, Βασίλης (Μεταφραστής)
Γκλαζούνοφ, Ι. Σ. (Εικονογράφος)
ISBN:9789604100712
Στοιχεία έκδοσης: 1998
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Κλασική Μεταφρασμένη Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες