Το φάντασμα του Λεονάρντο

Σκέψεις και ημέρες ενός φυσικού
Εκδότης:
Κάτοπτρο
Έτος:
1989
ISBN:
9789607023124
Σελίδες:
219
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το φάντασμα του Λεονάρντο
Τιμή εκδότη:€19,08
Η τιμή μας: €17,17
στο καλάθι
Το φάντασμα του Λεονάρντο
«Στις διακόσιες περίπου σελίδες που προέκυψαν, συμβιώνουν υποκριτικά ποικίλα θραύσματα του προσωπικού μου σύμπαντος. Φτελιές και ασημόλευκες, άνθρωποι/έφηβοι και άνθρωποι/παιδιά, κορμοράνοι και κοτσύφια, αστέρια της Εθνικής Αργεντινής και της θερινής νύχτας, γορίλες στην ομίχλη, μέρες από Τσέρνομπιλ, η Μεγάλη Πρέσπα, η Μεγάλη Άρκτος και η Μεγάλη Παρασκευή, ο Αλβέρτος Αϊνστάιν και Γκαίτε, πράγματα που έγιναν και άλλα που ματαιώθηκαν ενώ θα μπορούσαν να γίνουν, κάποιοι περίπατοι της επιστήμης με τη φαντασία, ένας προσωπικός μου καημός να μιλήσω στον κόσμο για το περιεχόμενο της φυσικής επιστήμης και κυρίως καταγραφές της σχολικής ενδοχώρας και της πραγματικότητας που βιώνουν καθημερινά οι άνθρωποι/δάσκαλοι και οι μαθητές τους…»

«Η πρεμιέρα. Οι μαθητές, ο παπάς και οι δάσκαλοι. Και το νερό που αγιάζεται. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, ο αγιασμός για τον καινούργιο Σεπτέμβριο. Μαζί και η τελετουργία των «αλτ» των «προσοχών» και των «αναπαύσεων». Το καλοκαίρι υπάρχει ακόμη. Γύρω μας, μέσα μας. Και όχι μονάχα σαν λιακάδα πρωινή ή σαν μνήμη πρόσφατη. Υπάρχει μέσα στα κοιτάγματα, προσδιορίζει μέχρι και τη θερμοκρασία στις χειραψίες μας.

Κλείνω την πόρτα πίσω μου και σκαρφαλώνω στην έδρα, το Φθινόπωρο άρχισε. Ξεκινάω να περιεργάζομαι όλο αυτό το καινούργιο ανθρωποσύνολο, που το λένε Δευτέρα Γυμνασίου, στην αρχή όπως το δάσος που δείχνει πρασινοσυνεχές γιατί δεν έχεις ακόμη πλησιάσει, να μπορέσεις να διακρίνεις ένα-ένα τα δέντρα του. Καμιά τριανταριά άνθρωποι στην ηλικία της αναποφασιστικότητας και των ονείρων με τα οποία τρεφόμαστε στη ζωή μας την υπόλοιπη…»
Τίτλος βιβλίου:Το φάντασμα του Λεονάρντο
Υπότιτλος βιβλίου:Σκέψεις και ημέρες ενός φυσικού
Εκδότης:Κάτοπτρο
Συντελεστές βιβλίου:Κασέτας, Αντρέας Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:9789607023124
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 1989
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Φυσική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες