Στην Εύβοια με τον Ανάποδο

Σύνδεσμος του Ανεξάρτητου Τάγματος Εύβοιας του ΔΣΕ
Εκδότης:
Εντός
Έτος:
1999
ISBN:
9789608472600
Σελίδες:
395
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Στην Εύβοια με τον Ανάποδο
Τιμή εκδότη:€18,00
Η τιμή μας: €16,20
στο καλάθι
Στην Εύβοια με τον Ανάποδο
"Δεν πέρασαν δέκα λεπτά από την ώρα που φτάσαμε και με κάλεσαν γι' ανάκριση. Σε λίγο βρισκόμουν απέναντι από έναν Αρχισυνταγματάρχη, έναν Ταγματάρχη κι έναν Λοχαγό του Α2, οι οποίο άρχισαν αμέσως τις ερωτήσεις, θέλοντας να μαρτυρήσω πράγματα τα οποία δεν επρόκειτο ποτέ να έβγαιναν από το στόμα μου. "Σαν ιδιαίτερος", μου λέγανε, "του Ανάποδου ξέρεις πολλά μυστικά. Έχουμε μάθει ότι έχετε κρύψει όπλα, ασυρμάτους και πολλά άλλα. Εσύ ξέρεις με ποιους συνδεόσασταν, με πολίτες από διάφορα χωριά, ειδικά από τη Χαλκίδα και την Κύμη''. ''Εγώ δεν ξέρω τίποτα απ' όσα μου λέτε", απάντησα. Ο Ταγματάρχης κινήθηκε προς το μέρος μου απειλητικά και μου 'ριξε ένα χαστούκι δυνατό. Γυρνώντας προς το μέρος του Λοχαγού του λέει: "Παρ' τον και σκότωσέ τον άμα δεν μαρτυρήσει"".

(απόσπασμα από το βιβλίο)

Η καταγραφή της περιπέτειας του Δεύτερου Αντάρτικου στην Εύβοια, από το Σύνδεσμο του Τάγματος που συμμετείχε στις συσκέψεις της Διοίκησης. Γνωρίζοντας τα σχέδια της στρατιωτικής ηγεσίας, ανέλαβε ο ίδιος επικίνδυνες αποστολές, μένοντας ως το φθινόπωρο του 1949 στο πλευρό του θρυλικού Ανάποδου.

Έχοντας άριστη γνώση της περιοχής και της στρατιωτικής τακτικής, αλλά και ένα μοναδικό μνημονικό, ο Γρηγόρης Σγάγιας κατορθώνει με τις καταπληκτικές περιγραφές του να ιστορήσει με ακρίβεια τη δράση του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού στην Εύβοια.
Τίτλος βιβλίου:Στην Εύβοια με τον Ανάποδο
Υπότιτλος βιβλίου:Σύνδεσμος του Ανεξάρτητου Τάγματος Εύβοιας του ΔΣΕ
Εκδότης:Εντός
Συντελεστές βιβλίου:Σγάγιας, Γρηγόρης Κ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608472600
Σειρά εκδότη:Μαρτυρίες
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 1999
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες