Ελισάβετ της Αυστρίας

Εκδότης:
Ωκεανίδα
Έτος:
1995
ISBN:
9789607213914
Σελίδες:
407
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ελισάβετ της Αυστρίας
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ελισάβετ της Αυστρίας
Η Ελισάβετ της Αυστρίας υπήρξε, και παραμένει, μια από τις πιο ρομαντικές ηρωίδες που έπλασε η ιστορία. Ωραία, μελαγχολική, ατίθαση, αυτοκράτειρα από τα δεκάξι της, βασίλεψε, μέχρι τη δολοφονία της το 1898, σ' ένα κράτος αποτελούμενο από πολυάριθμους και αντιμαχόμενους λαούς, σφραγίζοντας την Αυστροουγγρική μοναρχία με την απαράμιλλη γοητεία της.

Ωστόσο, από αυτή την παράδοξη γυναίκα ο μύθος συγκράτησε τη σκανταλιάρικη εικόνα της «Σίσσυ». Η Νικόλ Αβρίλ μας παρουσιάζει επιτέλους το πραγματικό πρόσωπο της Ελισάβετ, μέσα από μια βιογραφία, όπου ξαναζωντανεύουν τα σκιρτήματα και οι εξάρσεις που διαμόρφωσαν τη μοίρα αυτής της γυναίκας - αυτοκράτειρας, φιλελεύθερης, ποιήτριας, ασυμβίβαστης.

Πέρα όμως από τη μεγαλειώδη και οδυνηρή αυτή ζωή, αναδύεται εδώ μια Ευρώπη που δεν υπάρχει πια. Με τους λαούς της να αλληλοσπαράζονται, με τα δράματά της, με τον ορίζοντά της να βάφεται στο αίμα από τη βία και τον πόλεμο. Η μοίρα της Ελισάβετ ήταν να περάσει μέσα από αυτό τον κόσμο του χθες, που προοιωνίζεται τον δικό μας.
Τίτλος βιβλίου:Ελισάβετ της Αυστρίας
Τίτλος πρωτότυπου:L' imperatrice
Εκδότης:Ωκεανίδα
Συντελεστές βιβλίου:Avril, Nicole (Συγγραφέας)
Ιακωβίδη, Αθηνά (Μεταφραστής)
ISBN:9789607213914
Σειρά εκδότη:Βιογραφίες
Στοιχεία έκδοσης: 1995
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες