Ποιητής του τώρα

Εκδότης:
Οδός Πανός
Έτος:
1997
ISBN:
9789607716071
Σελίδες:
187
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ποιητής του τώρα
Τιμή εκδότη:€13,85
Η τιμή μας: €12,47
στο καλάθι
Ποιητής του τώρα
Σ' αυτό το βιβλίο παρουσιάζεται μια επιλογή 85 ποιημάτων, από τα χίλια περίπου που έγραψε ο D. H. Lawrence. Τα επιλεγμένα ποιήματα χωρίζονται σε πέντε μέρη, αντιπροσωπευτικά της ποιητικής του πορείας. Η έκδοση είναι δίγλωσση -για πρώτη φορά στην Ελλάδα από ό,τι γνωρίζουμε, και σε τέτοια έκταση- και περιέχει πρόλογο, σχόλια του μεταφραστή, ερμηνευτικές σημειώσεις πάνω στα ποιήματα, βιβλιογραφία και βιογραφία του ποιητή.
Ο D. H. Lawrence (1885-1930) είναι πιο γνωστός ως συγγραφέας παρά ως ποιητής. Και σήμερα η φήμη του ως ποιητή δεν είναι μεγάλη και πολλοί, ακόμη και φίλοι της ποίησης, αγνοούν ότι ο συγγραφέας του "Εραστή της Λαίδης Τσάττερλυ" και των "Γιών και εραστών" έγραψε και ποιήματα. Ωστόσο το ποιητικό του έργο κατέχει μια πολύ σημαντική θέση μέσα στην όλη συγγραφική προσφορά του. Με τους στίχους του είπε κάτι που δεν θα μπορούσε να ποτέ να είχε πει με τον πεζό λόγο και τα καλύτερα ποιήματά του αιφνιδιάζουν, ξεχωρίζουν και είναι ανάμεσα στα πιο αξιόλογα που γράφτηκαν τον εικοστόν αιώνα στην αγγλική γλώσσα!
Ξεκινώντας από την καταγγελία του βιομηχανικού πολιτισμού, ο Lawrence φθάνει, μέσα στο έργο του, σε μιαν επιστροφή στο πρωτόγονο και στο ενστικτώδες, στη φυσική ζωή, στο κέντρο της οποίας βρίσκεται η σεξουαλική ζωή, η μοναδική εμπειρία που μπορεί να προσφέρει την άμεση γνώση. Την αντίληψη του αυτή, που προκάλεσε τόσες πολλές αντιδράσεις και αντιδικίες, βρίσκουμε και στα ποιήματά του. Διατυπώνοντας ο ίδιος την "ποιητική θεωρία" του είχε γράψει: "...Μη μου δώσετε τίποτε φτιαχτό, σταθερό, στατικό. Μη μου δώσετε το άπειρο ή το αιώνιο. Δώστε μου την στιγμή, την σάρκα της κάθε αλλαγής και αντίθεσης: το άμεσο παρόν, το Τώρα".
Αυτό ήθελε να είναι και αυτό κατάφερε σε όλη του την ζωή να μείνει: "Ποιητής του τώρα"
Τίτλος βιβλίου:Ποιητής του τώρα
Εκδότης:Οδός Πανός
Συντελεστές βιβλίου:Lawrence, David Herbert, 1885-1930 (Συγγραφέας)
Ιωάννου, Κώστας (Μεταφραστής)
Ιωάννου, Κώστας (Επιμελητής)
ISBN:9789607716071
Στοιχεία έκδοσης: 1997
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Ποίηση
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες