Εμισκοβόλουνε...

Ταξίδι στο παρελθόν μέσα από την κουζίνα, την πρακτική ιατρική και τους ανθρώπους της βορειοδυτικής Κέρκυρας
Εκδότης:
Εκδόσεις Λοράνδου
Έτος:
2010
ISBN:
9789609909709
Σελίδες:
228
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εμισκοβόλουνε...
Τιμή εκδότη:€18,26
Η τιμή μας: €16,43
στο καλάθι
Εμισκοβόλουνε...
Το βιβλίο "Εμισκοβόλουνε" είναι ένα ταξίδι στο παρελθόν της βορειοδυτικής Κέρκυρας μέσα από την κουζίνα και την πρακτική ιατρική.
Πρόκειται για μια καταγραφή μήνα προς μήνα της καθημερινής ζωής του χωριού, έτσι όπως μας την παραδίδουν οι σημερινές γιαγιάδες και παππούδες. Μέσα από αυτό το "μηνολόγιο" ανασύρονται στιγμές, γνώσεις και αξίες ενός όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος.
Το ταξίδι είναι νοσταλγικό αλλά και χρήσιμο, όσο μια αυθεντική συνταγή ή μια πολύτιμη συμβουλή από τη γιαγιά. Τα πρόσωπα που προβάλλουν μέσα από αυτές τις σελίδες δεν είναι ήρωες κάποιου μυθιστορήματος, είναι ζωντανές και γνήσιες κερκυραϊκές προσωπικότητες, που αποκαλύπτουν με βαθειά συγκίνηση τη σκληρότητα και τη λιτή ομορφιά της ζωής τους. Και μας μιλούν στην ζωντανή ντοπιολαλιά της κερκυραϊκής υπαίθρου, μια γλώσσα πλούσια σε δάνεια και επιρροές, αλλά και αρκετά πιστή στις αρχαίες ελληνικές της ρίζες. Είναι ο λαϊκός ποιητικός λόγος, τον οποίο αφήνουμε σιγά -σιγά πίσω μας.
Οι συνταγές αξιοποιούν με σοφία την κερκυραϊκή φύση και απαντούν στο αίτημα της εποχής μας για λιτότητα και σεβασμό στο περιβάλλον.
Όμως ο κύριος ήρωας, ανώνυμος και αμελητέος κοινωνικά, είναι η γυναίκα της εποχής, την οποία το βιβλίο προβάλλει ιδιαίτερα, ως κέντρο και συνδετικό ιστό της οικογενειακής εστίας.
Είναι η γυναίκα που κάνει τη ζωή μας να μισκοβολάει σαν τα κυδώνια στο κατώι.
Τίτλος βιβλίου:Εμισκοβόλουνε...
Υπότιτλος βιβλίου:Ταξίδι στο παρελθόν μέσα από την κουζίνα, την πρακτική ιατρική και τους ανθρώπους της βορειοδυτικής Κέρκυρας
Εκδότης:Εκδόσεις Λοράνδου
Συντελεστές βιβλίου:Αρμένη, Ελένη (Συγγραφέας)
ISBN:9789609909709
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2010
Σημείωση:Προλογικό σημείωμα: Αύγουστος Σορδίνας, καθηγητής πολιτισμικής ανθρωπολογίας.
Κατηγορίες:Μαγειρική > Παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Εθνολογία, Λαογραφία και Πολιτισμός
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες