Είκοσι καμένα χρόνια

Άρθρα, μελέτες, έρευνες και αναλύσεις για οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που παραμένουν επικίνδυνα άλυτα
Εκδότης:
Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος:
1994
Σελίδες:
231
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Είκοσι καμένα χρόνια
Τιμή εκδότη:€7,16
Η τιμή μας: €6,44
Είκοσι καμένα χρόνια
[...] Κι όμως, όλα σχεδόν αυτά τα οικονομικά προβλήματα είχαν επισημανθεί εγκαίρως και για όλα σχεδόν είχαν προταθεί μέτρα για την αντιμετώπιση τους. Και αυτή η διαπίστωση απετέλεσε πρόκληση για μιαν αναδρομή στην εικοσαετία αυτή και τη συγκέντρωση των κυριοτέρων άρθρων, ερευνών και μελετών μας που δημοσιεύθηκαν από το 1972 έως 1992 στον "Οικονομικό Ταχυδρόμο", το "Βήμα" και τα "Νέα" και που αναφέρονταν στα διάφορα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που υπήρχαν και κυριαρχούσαν και υπάρχουν και κυριαρχούν και σήμερα στη χώρα μας.

Ο όγκος των άρθρων, των ερευνών και των αναλύσεων αυτών ήταν πολύ μεγάλος, όπως μεγάλο ήταν και το εύρος των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων στα οποία αναφέρονταν. Γι' αυτό κατεβλήθη προσπάθεια να γίνει μια αυστηρή επιλογή των δημοσιευμάτων αυτών μ' ένα μοναδικό κριτήριο: να δίνουν την εντύπωση ότι τα άρθρα αυτά, οι μελέτες αυτές και οι αναλύσεις αυτές εγράφησαν ... σήμερα. Προέκυψε όμως και μια άλλη δυσκολία. Ποια από όλα τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που κυριαρχούν επί μίαν εικοσαετία και που παρουσιάσθηκαν και αναλύθηκαν στα σχετικά δημοσιεύματα θα μπορούσαν να περιληφθούν σ' ένα βιβλίο και όχι σε τόμους; Και στην περίπτωση αυτή έγινε πάλι μια αυστηρή επιλογή με σκοπό να παρουσιασθούν όχι μόνο τα ακαταμάχητα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, αλλά κυρίως τα αίτια τους, τα θύματα τους, οι θύτες τους, και γενικώς το θλιβερό κατάντημα της χώρας μας στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα. Και αυτό έγινε σ' όλες σχεδόν τις περιπτώσεις με την αναδημοσίευση μικρών αποσπασμάτων τους.

Έτσι, τα άρθρα μας, οι έρευνές μας και οι αναλύσεις μας που, τελικώς, επελέγησαν και περιελήφθησαν στο βιβλίο αυτό, αναφέρονται στην εφαρμοσθείσα τα χρόνια αυτά οικονομική πολιτική, στις αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας, στη φορολογία και τα θύματα της, τα επιτόκια και τους αποταμιευτές, στο άγος των προβληματικών επιχειρήσεων και τις τραγικές επιπτώσεις στην εθνική οικονομία, στην τραγική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, στο αδιέξοδο της κατοικίας και στους τζαμπατζήδες, χρεοφειλέτες και φοροφυγάδες που πάντα σχεδόν ήταν στο απυρόβλητο κυρίως από το φόβο του κομματικού κόστους και την τραγική οργανωτική υποδομή του Κράτους.

Πήγαν, λοιπόν, χαμένα άλλα είκοσι χρόνια. Κάηκαν, λοιπόν, άλλα είκοσι χρόνια. Είχαμε, λοιπόν άλλα Είκοσι Καμένα Χρόνια. Κι αυτός τελικά είναι ο τίτλος του βιβλίου αυτού. Κι όταν διαβάσετε το περιεχόμενο είμαστε σίγουροι ότι θα μας δικαιολογήσετε...

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:Είκοσι καμένα χρόνια
Υπότιτλος βιβλίου:Άρθρα, μελέτες, έρευνες και αναλύσεις για οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που παραμένουν επικίνδυνα άλυτα
Εκδότης:Εκδόσεις Παπαζήση
Συντελεστές βιβλίου:Στεργίου, Δημήτρης Λ. (Συγγραφέας)
ISBN:
Στοιχεία έκδοσης: 1994
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Κοινωνική Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες