Το κόκκινο άλογο

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Φιλίστωρ
Έτος:
1998
ISBN:
9789603690221
Σελίδες:
151
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το κόκκινο άλογο
Τιμή εκδότη:€10,15
Η τιμή μας: €9,14
στο καλάθι
Το κόκκινο άλογο
Μαζί με τα τελευταία υπολείμματα του Δημοκρατικού Στρατού της Ελλάδας, ο Μπόρις Τούσεφ, ένας απλός χωρικός από τις πλαγιές του Καϊμακτσαλάν, περνά τα ελληνικά σύνορα, παίρνοντας το δρόμο του οδυνηρού εκπατρισμού τον Αύγουστο του 1949.
Στην κινούμενη έρημο της Τασκένδης, όπου εγκαθίσταται τελικά ως πολιτικός πρόσφυγας, ο ανέστιος Μπόρις θα κρατηθεί από το όνειρο του νόστου. Σ’ αυτόν θα αναζητήσει και το λόγο της τελικής προσωπικής του δικαίωσης. Ωστόσο, μετά τον ακριβοπληρωμένο γυρισμό του στο χωριό, ο ήρωας θα βρεθεί -θύτης μαζί και θύμα- να ενισχύει, αλλά και να υφίσταται, το κλίμα του γενικευμένου και άλογου φόβου, την καχυποψία, τα εκατέρωθεν πλέγματα ενοχής και ντροπής που έχουν ριζώσει μέσα και ανάμεσα στους ανθρώπους διαμορφώνοντας το ύφος μιας ολόκληρης εποχής.
Παρεξηγήσεις και εφιάλτες θα στοιχειώσουν τις καθημερινές σχέσεις, οι οικείοι θα μεταβληθούν σε απόμακρες παρουσίες, η πατρίδα σε πραγματική ξενιτιά και η ίδια η ύπαρξη, υπόθεση παράλογη που οδηγεί στην τελική συντριβή.
Ο αναγνώστης αυτού του έργου θα παρακολουθήσει την προοδευτική μετάλλαξη μιας συναρπαστικής λαϊκής αφήγησης, εκ πρώτης όψεως δέσμιας τους συγκεκριμένου και του μερικού, σε λόγο καθολικό και τη μεταμόρφωση των ιδιαίτερων ιστορικών, τοπικών και προσωπικών αναφορών της σε σύμβολα ικανά να ενσαρκώσουν την όπου γης εμπειρία του ξεριζωμού.
Τίτλος βιβλίου:Το κόκκινο άλογο
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Εκδότης:Φιλίστωρ
Συντελεστές βιβλίου:Georgievski, Tashko (Συγγραφέας)
Καρατζά, Βάσκο, 1923-2005 (Μεταφραστής)
ISBN:9789603690221
Σειρά εκδότη:Βαλκανική Πεζογραφία
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 1998
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες