Έλεγχος ποιότητας στην ναυτιλιακή επιχείρηση και στο πλοίο (τ.2)

Εκδότης:
Σταμούλη Α.Ε.
Έτος:
2009
ISBN:
9789603516088
Σελίδες:
236
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Έλεγχος ποιότητας στην ναυτιλιακή επιχείρηση και στο πλοίο
Τιμή εκδότη:€25,36
Η τιμή μας: €22,82
Έλεγχος ποιότητας στην ναυτιλιακή επιχείρηση και στο πλοίο (τ.2)
Ο Α΄ τόμος του βιβλίου αυτού το 2005 σημείωσε την τρίτη του έκδοση και είχε συμπεριλάβει τις τροποποιήσεις του ISM Code το 2002. Ο Α΄ τόμος έδωσε έμφαση λίγο-πολύ στο θεωρητικό πλαίσιο του ISM Code και στον ίδιο τον Κώδικα.
Πιστεύαμε ότι υπήρχε κενό στην επεξεργασία του ISM Code στον Α΄ τόμο και μια δουλειά σε περισσότερο πρακτικό και μια πιο εφαρμοστέα μορφή έπρεπε να συμπληρώσει τον Α΄ τόμο.
Στον τόμο αυτό αναλύεται σε ένα κεφάλαιο (Κεφάλαιο 3) το Εγχειρίδιο Ασφαλούς Διαχείρισης και τι θα έπρεπε αυτό να περιλαμβάνει (73 σελίδες).
Στο Κεφάλαιο 1 αναλύονται 10 σοβαρά ναυτικά ατυχήματα καθώς και σε μεγάλη ανάλυση το Ατύχημα του Herald of Free Enterprise (1987). Το ατύχημα αυτό είναι γνωστό ότι απετέλεσε την αφορμή εκπόνησης και υιοθέτησης του ISM Code.
Στο Κεφάλαιο 2 αναφέρονται 3 μελέτες-περιπτώσεων εταιρειών που ήθελαν να υιοθετήσουν τον ΙISM Code και τα προβλήματα που αυτές αντιμετώπισαν. Στο Κεφάλαιο αυτό γίνεται εκτενής ανάλυση στην Αγγλική του Ατυχήματος του πλοίου Samina Express το 2000. Το ατύχημα αυτό ήταν το δεύτερο ναυτικό ατύχημα μετά το Ο/Γ Ηράκλειο και είχε 80 νεκρούς.
Στο Κεφάλαιο 4 αναλύεται ο νέος Κώδικας Security ISPS Code (2004), κάτι που λείπει γενικά από την ελληνική βιβλιογραφία.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Έλεγχος ποιότητας στην ναυτιλιακή επιχείρηση και στο πλοίο
Εκδότης:Σταμούλη Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Γουλιέλμος, Αλέξανδρος Μ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603516088
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2009
Τόμος:2
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μηχανική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Διοίκηση, Μάρκετινγκ, Λογιστική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες