Μυθολογία

Εκδότης:
Ύψιλον
Έτος:
1980
ISBN:
9789601700304
Σελίδες:
93
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Χωρίς εικόνα
Τιμή εκδότη:€8,00
Η τιμή μας: €7,20
Μυθολογία
Συναυλίες μαγευτικές στην Αγορά και στο Μέγαρο.
Αλλά και ποιήματα. Με ποιό γνωστά ίσως ορισμένα από τα τραγούδια της Οδού Ονείρων σε δικούς του στίχους: "Οδός Ονείρων", "Η μαύρη Φόρντ", "Ο ηθοποιός" (Ηθοποιός / σημαίνει φως / κι είναι καημός / πολύ πικρός".), "Το πάρτυ".
Δεν είναι όμως τα μόνα. Από μία εργογραφία του Μ. Χ. που υπήρχε στο πρόγραμμα συναυλίας που έδωσε στο Βεάκειο το καλοκαίρι του 1983, αντιγράφω πρόχειρα ότι δικοί του στίχοι βρίσκονται - όλοι ή μέρος τους δικοί του - στα (μελοποιημένα από τον ίδιο) έργα του: "Ο Κύκλος του C.N.S.", "Η ερημιά", "Απόψε αυτοσχεδιάζουμε", "Ο οδοιπόρος, το μεθυσμένο κορίτσι και ο Αλκιβιάδης", "Η εποχή της Μελισσάνθης", "Πορνογραφία" και αλλού. Πολλών μελοποιημένων έργων του στίχους μπορεί να βρει κανείς στα εξώφυλλα των δίσκων, ή σε ένθετα σε αυτά.

Υπάρχουν όμως και άλλα που δεν ξέρω να έχουν μελοποιηθεί - και σίγουρα είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό (όπως άλλωστε και το μεγαλύτερο μέρος του μουσικού μη-εμπορικού έργου του, φοβάμαι).
Το 1966 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Κεραμεικός" η Μυθολογία του. Με δύο σχέδια του Γιάννη Μόραλη. Ξανακυκλοφόρησε το 1980 σε β' έκδοση από τις εκδόσεις "Υψιλον" με σχέδια του Μίνου Αργυράκη, του Γιάννη Μόραλη και του Γιώργου Σταθόπουλου. Και "αυτόγραφες σημειώσεις του Μ.Χ.", όπως σημειώνεται τόσο στην πρώτη έκδοση, του "Κεραμεικού", όσο και στη δεύτερη.
"Τώρα που ζω μαζύ σου βαθειά και απόλυτα, θέλω να μάθεις ποιός υπήρξα, ποιός είμαι, τι σκέφθηκα, πώς έζησα και τι συνέθεσε αυτό που οι άλλοι συνηθίσανε να αποκαλούνε παρουσία." Μάνος Χατζιδάκις. 1 Νοεμβρ. 1965
"Τώρα που ζω με τον εαυτό μου βαθειά και απόλυτα, θέλω να μάθω ο ίδιος ποιός υπήρξα, τι σκέφθηκα, πώς έζησα και τι είναι αυτό που συνθέτει τη μελλοντική μου απουσία." Μάνος Χατζιδάκις, 1 Ιανουαρίου 1980
Τίτλος βιβλίου:Μυθολογία
Εκδότης:Ύψιλον
Συντελεστές βιβλίου:Χατζιδάκις, Μάνος, 1925-1994 (Συγγραφέας)
Αργυράκης, Μίνως (Εικονογράφος)
Μόραλης, Γιάννης, 1916-2009 (Εικονογράφος)
Σταθόπουλος Γιώργος (Εικονογράφος)
Καλοκύρης Δημήτρης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789601700304
Σειρά εκδότη:Υψικάμινος
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 1980
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Ποίηση
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες