Ελληνική αρχιτεκτονική

Από τους πρώιμους ιστορικούς χρόνους μέχρι τη ρωμαιοκρατία
Εκδότης:
Καρδαμίτσα
Έτος:
1994
ISBN:
9789603540007
Σελίδες:
231
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ελληνική αρχιτεκτονική
Τιμή εκδότη:€15,90
Η τιμή μας: €14,31
Ελληνική αρχιτεκτονική
Η ευθύνη της διδασκαλίας σε συνδυασμό με την απουσία ενός εγχειριδίου είναι οι κύριοι λόγοι που καθιστούν τις περισσότερες φορές επιτακτική την ανάγκη της συγγραφής ενός βιβλίου. Στη δημιουργία του παρόντος βιβλίου προχώρησα έχοντας στη σκέψη μου τα προβλήματα που αντιμετώπισα ως φοιτητής και τα ανάλογα που θα δημιουργούσα ως δάσκαλος πλέον στους μαθητές μου, εάν περιόριζα τη μελέτη τους στις "σημειώσεις" των παραδόσεων. Η έλλειψη, εξάλλου, ενός συστηματικού έργου για την αρχιτεκτονική των αρχαίων Ελλήνων μέσα από τη σύγχρονη ελληνική βιβλιογραφία συντελούσε ακόμα περισσότερο προς την κατεύθυνση ενός ανάλογου βιβλίου. Ο πυρήνας για την προσπάθεια αυτή βρίσκεται στις παραδόσεις για τους σπουδαστές της Σχολής Ξεναγών.

Με αυτό το βιβλίο επεδίωξα, να δώσω λύσεις και στα προβλήματα που είχα αντιμετωπίσει όταν ήμουν φοιτητής. Τότε ο αποσπασματικός χαρακτήρας των πανεπιστημιακών "σημειώσεων" και η ελλιπής εικονογράφησή τους ήταν στοιχεία που περιόριζαν τις δυνατότητές μας να πλησιάσουμε και να κατανοήσουμε σε βάθος τα αρχιτεκτονικά και εν γένει τα καλλιτεχνικά επιτεύγματα του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Στην ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας που ανέλαβα με τη συγγραφή του βιβλίου καθοριστικός ήταν ο ρόλος των μαθητών μου που με τις δικές τους παρατηρήσεις και υποδείξεις βοήθησαν στην ολοκλήρωση του περιεχομένου και της μορφής του. [...]

(από τα προλεγόμενα του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Ελληνική αρχιτεκτονική
Υπότιτλος βιβλίου:Από τους πρώιμους ιστορικούς χρόνους μέχρι τη ρωμαιοκρατία
Εκδότης:Καρδαμίτσα
Συντελεστές βιβλίου:Μαστραπάς, Αντώνης Ν. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603540007
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 1994
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Αρχιτεκτονικη, Τοπογραφία, Χαρτογραφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες