Οι σχέσεις των δύο φύλων και ο μαρξισμός

Εκδότης:
Εκδόσεις Γκοβόστη
Έτος:
1983
ISBN:
9789602700563
Σελίδες:
30
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι σχέσεις των δύο φύλων και ο μαρξισμός
Τιμή εκδότη:€5,00
Η τιμή μας: €4,50
στο καλάθι
Οι σχέσεις των δύο φύλων και ο μαρξισμός
Ανάμεσα στα πολλαπλά προβλήματα που ταράσσουν τη σκέψη και την καρδιά της σημερινής ανθρωπότητας, μια από τις πρώτες θέσεις ανήκει αναμφίβολα στο φυλετικό (σεξουαλικό) πρόβλημα. Δεν υπάρχει χώρα, δεν υπάρχει λαός, εκτός από τους θρυλικούς "νησιώτες", όπου το ζήτημα των σχέσεων μεταξύ των φυλών να μη πήρε χαρακτήρα διαρκώς πιο έντονο και πιο οδυνηρό. Η σημερινή ανθρωπότητα περνά μια σεξουαλική κρίση, όχι μόνο οξεία κατά τη μορφή της, αλλά -κι' αυτό είναι πολύ πιο δυσάρεστο κι αρρωστιάρικο- μια κρίση που παρατείνεται.
Ίσως, σ' όλη τη μακρυά πορεία της γηραιάς ανθρώπινης ιστορίας, δε θα βρει κανείς εποχή που τα σεξουαλικά προβλήματα να κατείχαν στην κοινωνική ζωή τόσο κεντρική θέση, όπου οι σχέσεις μεταξύ φύλων να συγκέντρωναν πάνω τους, σαν δια μαγείας, τα έντρομα βλέμματα τόσων εκατομμυρίων ανθρώπων, που τα σεξουαλικά δράματα να εχρησίμευσαν σε τέτοιο σημείο σαν αστείρευτη πηγή έμπνευσης στους αντιπροσώπους όλων των μορφών και όλων των ειδών της τέχνης.
Όσο πιο πολύ παρατείνεται η κρίση, τόσο πιο χρόνιο χαρακτήρα παίρνει, τόσο πιο πολύ η σημερινή κατάσταση παρουσιάζεται χωρίς διέξοδο και τόσο θερμότερα η ανθρωπότητα ρίχνεται πάνω σ' όλα τα πιθανά μέσα λύσεως αυτού του "καταραμένου ζητήματος". [...]
Τίτλος βιβλίου:Οι σχέσεις των δύο φύλων και ο μαρξισμός
Εκδότης:Εκδόσεις Γκοβόστη
Συντελεστές βιβλίου:Kollontai, Alexandra, 1872-1952 (Συγγραφέας)
ISBN:9789602700563
Στοιχεία έκδοσης: 1983
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Διάφορα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες