Ένας έρωτας, μια ζωή

Εκδότης:
Θεμέλιο
Έτος:
1986
ISBN:
9789603101260
Σελίδες:
187
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ένας έρωτας, μια ζωή
Τιμή εκδότη:€8,48
Η τιμή μας: €7,63
Ένας έρωτας, μια ζωή
Η Μαρίνα Σερένι (Ξένια Σίλμπερμπεγκ ήταν το πατρικό της όνομα) γεννήθηκε στη Ρωσία. Στην επανάσταση του 1905 οι τσαρικές αρχές κρέμασαν τον πατέρα της και η μικρή κατέφυγε μαζί με τη μητέρα της στην Ιταλία, που έγινε η δεύτερη πατρίδα της. Παντρεύτηκε τον Εμίλιo Σερένι, νεαρό καθηγητή και αντιφασίστα αγωνιστή, μέλος της ηγεσίας του Kομμουνιστικού Kόμματος της Ιταλίας. Πάνω από 25 χρόνια η Μαρίνα έζησε και αγωνίστηκε μαζί με τον άντρα της για τα κοινά τους ιδανικά. Στις δύσκολες ώρες της παρανομίας, όταν αντιμετώπιζε κάθε στιγμή το θάνατο, σ’ όλη τη ζωή της, ώσπου πέθανε από καρκίνο το 1952, η Μαρίνα έμεινε πάντα πιστή στις δύο μεγάλες αγάπες της: στον άντρα της και στον αγώνα τους. Μετά το θάνατό της οι φίλοι της συγκέντρωσαν τις επιστολές της και τις σελίδες από το ημερολόγιο που είχε γράψει για τις τρεiς κόρες της και τα δημοσίευσαν.
Το βιβλίο αυτό είχε καταπληκτική επιτυχία στην Ιταλία. Κυκλοφόρησε σε αλλεπάλληλες εκδόσεις, τιμήθηκε με το βραβείο «Πράτο» και μεταφράστηκε σε πολλές ξένες γλώσσες.
Το Ένας έρωτας μια ζωή δεν είναι έργο επαγγελματία συγγραφέα. Είναι μια άμεση συγκλονιστική μαρτυρία, είναι η ωραία ιστορία ενός έρωτα πιο δυνατού και από το χωρισμό και από το θάνατο, ενός μεγάλου έρωτα αναπόσπαστα δεμένου με τον αγώνα για μεγάλα ιδανικά…
Τίτλος βιβλίου:Ένας έρωτας, μια ζωή
Εκδότης:Θεμέλιο
Συντελεστές βιβλίου:Σερένι, Μαρίνα (Συγγραφέας)
Μπιτζιλέκη, Διονυσία (Μεταφραστής)
ISBN:9789603101260
Σειρά εκδότη:Σύγχρονη Πεζογραφία
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 1986
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες