Γεωργικά και κτηνοτροφικά εργαλεία και σκεύη

Αναδρομή στο χθες
Εκδότης:
Ιδιωτική Έκδοση
Έτος:
2008
ISBN:
9789609306058
Σελίδες:
191
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Γεωργικά και κτηνοτροφικά εργαλεία και σκεύη
Τιμή εκδότη:€50,72
Η τιμή μας: €45,65
στο καλάθι
Γεωργικά και κτηνοτροφικά εργαλεία και σκεύη
Παρά τον εκβιομηχανισμό και την τεχνολογική εξέλιξη της σύγχρονης εποχής μεγάλο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας στηρίζεται στην παραγωγή γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Όσο το ενεργειακό πρόβλημα επιτείνεται, όσο η άνιση κατανομή πλούτου δημιουργεί νεόπτωχους και το φάσμα της πείνας συνεχίζει να αποδεκατίζει τις χώρες του τρίτου κόσμου, τόσο πιο πολύ χρειαζόμαστε μία εύρωστη γεωργία και κτηνοτροφία. Γεωργοί, κτηνοτρόφοι και επαγγελματικοί κλάδοι που σχετίζονται μ' αυτούς, χρειάζονται κίνητρα και κάθε δυνατή ενίσχυση, καθώς η παγκόσμια οικονομία έχει ως επιτακτική ανάγκη τη συνδρομή τους.
Μέσα σ' ένα τέτοιο κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο το συγκεκριμένο συγγραφικό έργο αποτελεί ένα πολύτιμο πόνημα. Μπορεί με μια πρώτη ματιά στη θεματολογία που αναπτύσσεται, κάποιος να θεωρήσει ότι οι αναφορές σε γεωργικά και κτηνοτροφικά σκεύη του παρελθόντος είναι παρωχημένες για την εποχή μας. Στην πραγματικότητα όμως, το βιβλίο αυτό αποτελεί σημαντική προσφορά όχι μόνο σ' αυτούς που ασχολούνται με τα αντίστοιχα επαγγέλματα, αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
Ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να σχηματίσει μια συνολική εικόνα για τη γεωργία, την κτηνοτροφία και τη ζωή των ανθρώπων που στήριζαν την επιβίωσή τους στα αντίστοιχα επαγγέλματα. Ξεκινώντας από την αρχή της εμφάνισης της ανθρώπινης ύπαρξης στη γη, παρακολουθούμε τα στάδια εξέλιξης των δύο αυτών δραστηριοτήτων στις διάφορες ιστορικές περιόδους της ανθρωπότητας, ρίχνοντας μάλιστα μια πιο εκτενή ματιά σε "θρύλους" του παρελθόντος, όπως οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας.
Έχοντας ήδη μπει στον γοητευτικό κόσμο του χτες, βλέπουμε τα πρώτα στάδια και την εξέλιξη των γεωργικών και κτηνοτροφικών εργαλείων. Μαθαίνουμε τα ονόματά τους. Τα συσχετίζουμε και τα κατανοούμε καλύτερα μέσα από τις αντίστοιχες εικόνες τους που συνοδεύουν κάθε σελίδα. Γνωρίζουμε τις εργασίες με τις οποίες σχετίζονται και τα διάφορα στάδια της παραγωγής, με μια περιγραφή που δείχνει παράλληλα και τον αέναο κόπο των γεωργών και κτηνοτρόφων μας - αρχικά με πολύ υποτυπώδη εφόδια - προκειμένου να φτάσουν στο τελικό πολυπόθητο γεωργικό και κτηνοτροφικό προϊόν.
Στο συγκεκριμένο έργο βλέπουμε και "εργαλεία" που υποδηλώνουν το άγχος τους να "πάνε όλα καλά", όπως η αναφορά αντικειμένων που τους προστάτευαν από το "κακό μάτι", συσκευές αποθήκευσης και μεταφοράς τροφίμων και διάφορα άλλα σκεύη και εργαλεία που μας ζωντανεύουν την εικόνα και τον κόπο του χτες. Μέσα σ' όλα αυτά πολύτιμη συνεισφορά για τις νεώτερες γενιές αποτελεί η αξιόλογη αναφορά επαγγελμάτων που σχετίζονταν με το μόχθο της γης.
[...]
(από την εισαγωγή του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Γεωργικά και κτηνοτροφικά εργαλεία και σκεύη
Υπότιτλος βιβλίου:Αναδρομή στο χθες
Περιέχει:DVD
Εκδότης:Ιδιωτική Έκδοση
Συντελεστές βιβλίου:Παπαδούδης, Κωνσταντίνος Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789609306058
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2008
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Εθνολογία, Λαογραφία και Πολιτισμός
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες