Ο ελληνικός κόσμος μέσα από το βλέμμα των περιηγητών 15ος-20ός αιώνας

Ανθολόγιο από τη συλλογή του Δημητρίου Κοντομηνά: Κατάλογος έκθεσης, Μουσείο Μπενάκη, 8 Φεβρουαρίου 2005 - 6Μαρτίου 2005
Εκδότης:
Κότινος
Έτος:
2005
ISBN:
9789608824935
Σελίδες:
148
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Ο ελληνικός κόσμος μέσα από το βλέμμα των περιηγητών 15ος-20ός αιώνας
Εκτός κυκλοφορίας
Ο ελληνικός κόσμος μέσα από το βλέμμα των περιηγητών 15ος-20ός αιώνας
Τα βιβλία που παρουσιάζονται στην έκθεση με τον τίτλο "Ο ελληνικός κόσμος μέσα από το βλέμμα των περιηγητών (15ος-20ός αιώνας)" αποτελούν ανθολόγιο από τη συλλογή του Δημήτρη Κοντομηνά και επιλέχθηκαν με γνώμονα να αποτελέσουν ανεξάρτητες ενότητες, που προβάλλουν διαχρονικά το ενδιαφέρον του πνευματικού κόσμου της Δύσης κυρίως.
Η συγκρότηση κάθε βιβλιοθήκης, κάποια δεδομένη στιγμή, αντιπροσωπεύει όχι μόνο τον βίο και τα έργα του δημιουργού της, αλλά, είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο, μια γενικότερη στάση ζωής.
Η βιβλιοθήκη του κ. Δ. Κοντομηνά στις αρχές της δεκαετίας του '80 δεν αποτελούσε παρά μία συλλογή βιβλίων που εξυπηρετούσαν μάλλον τα γενικότερα εγκυκλοπαιδικά του ενδιαφέροντα και τα ειδικά θέματα που περιστρέφονταν γύρω από τις επαγγελματικές του ενασχολήσεις. Δέκα όμως περίπου χρόνια αργότερα, γύρω στο 1992, η βιβλιοθήκη του εμπλουτίστηκε με μια ιδιαίτερα σημαντική συλλογή, τουλάχιστον 400 τίτλους, το κύριο σώμα της οποίας απαρτιζόταν από περιηγητικά βιβλία, ενώ ένας σχετικά μικρός αριθμός αφορά εκδόσεις αρχαίων Ελλήνων και Βυζαντινών συγγραφέων αλλά και κλασικά έργα της ιστορίας του βυζαντινού πολιτισμού, όπως του Ch. Diehl και του G. Schlumberger.
[...]
Τίτλος βιβλίου:Ο ελληνικός κόσμος μέσα από το βλέμμα των περιηγητών 15ος-20ός αιώνας
Υπότιτλος βιβλίου:Ανθολόγιο από τη συλλογή του Δημητρίου Κοντομηνά: Κατάλογος έκθεσης, Μουσείο Μπενάκη, 8 Φεβρουαρίου 2005 - 6Μαρτίου 2005
Εκδότης:Κότινος
Συντελεστές βιβλίου:Στάικος Κωνσταντίνος Σ. (Επιμελητής)
Βιγγοπούλου, Ιόλη (Επιμελητής)
ISBN:9789608824935
Στοιχεία έκδοσης: 2005
Σημείωση:Εισαγωγή, σχόλια: Ιόλη Βιγγοπούλου.
Κατηγορίες:Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες