Η διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας

Αναλυτικό πρόγραμμα, μεθοδολογία, υλικό στήριξης
Εκδότης:
Μεταίχμιο
Έτος:
2000
ISBN:
9789603750659
Σελίδες:
456
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας
Τιμή εκδότη:€18,59
Η τιμή μας: €16,73
στο καλάθι
Η διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας
Όσοι διδάσκουν την ελληνική γλώσσα στην ομογένεια, στους παλλινοστούντες και σε πολυπολιτισμικές και πολύγλωσσες κοινωνικές ομάδες ή άτομα που επιθυμούν να μάθουν ελληνικά, διδάσκουν ταυτόχρονα και τον ελληνικό πολιτισμό και παρέχουν με άλλα λόγια παιδεία, ως άξιοι συνεχιστές του ελληνικού πολιτισμού σε όλες του τις διαστάσεις.

Η εργασία αυτή έχει χρηστικό χαρακτήρα και φιλοδοξεί να λειτουργήσει για τους διδάσκοντες ως ερέθισμα προβληματισμού και ιδεών και ως πηγή ενημέρωσης για τη σύγχρονη Ελλάδα.

Στο πρώτο μέρος προτείνεται ένα αναλυτικό πρόγραμμα διδασκαλίας της ελληνικής ως δεύτερης (ξένης) γλώσσας σε μαθητές ηλικίας 5/6-11/12 ετών με βάση τις αρχές της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και τη μεθοδολογία διδασκαλίας των ζωντανών γλωσσών. Η πρόταση αυτή στηρίζεται στην περίπτωση της ομογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου, που μπορεί να γενικευτεί για την ομογένεια στις αγγλόφωνες χώρες (ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία), αλλά και γι' αυτές που η κυρίαρχη γλώσσα είναι διαφορετική από την αγγλική.

Το δεύτερο μέρος, Παράρτημα Ι, περιλαμβάνει κείμενα στήριξης, ειδικού και γενικού διδακτικού και παιδαγωγικού ενδιαφέροντος, ενώ το Παράρτημα ΙΙ περιλαμβάνει νομοθετικά κείμενα και πληροφοριακά στοιχεία εκπαιδευτικoύ και γενικότερα πολιτισμικού ενδιαφέροντος για τη σύγχρονη Ελλάδα και την Κύπρο.

Η διδασκαλία, η προβολή και η διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού συμβάλλουν στην ανάδειξη της πολιτισμικής ταυτότητας της ομογένειας και προβάλλουν την επικαιρότητα του ελληνικού στοχασμού στις διεργασίες που συντελούνται στις σύγχρονες πολυπολιτισμικές κοινωνίες.
Τίτλος βιβλίου:Η διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας
Υπότιτλος βιβλίου:Αναλυτικό πρόγραμμα, μεθοδολογία, υλικό στήριξης
Εκδότης:Μεταίχμιο
Συντελεστές βιβλίου:Ρεπούσης Γεώργιος Χ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603750659
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2000
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες