Πλειομετρική προπόνηση

Βελτίωση ταχυδύναμης, αλτικής, ριπτικής ικανότητας και ταχύτητας
Εκδότης:
Salto
Έτος:
1991
ISBN:
9789602780107
Σελίδες:
128
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πλειομετρική προπόνηση
Τιμή εκδότη:€9,95
Η τιμή μας: €8,96
Πλειομετρική προπόνηση
Η πλειομετρική προπόνηση είναι μια πολύ αποτελεσματική μορφή άσκησης που συμβάλλει στη βελτίωση της ταχυδύναμης και της εκρηκτικότητας ολόκληρου του μυϊκού συστήματος και κυρίως αυτού των άκρων. Οι ασκήσεις που χρησιμοποιούνται είναι κυρίως αλτικές, βαλιστικές και ριπτικές και απαιτούν συνήθως πολύ υψηλές εντάσεις.

Επομένως, η γνώση της σωστής εφαρμογής της πλειομετρικής προπόνησης είναι απαραίτητη, ώστε αυτή να έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ν' αποφεύγονται οι τραυματισμοί που είναι πιθανοί σε περίπτωση λανθασμένης εφαρμογής της.

Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στην πλειομετρική προπόνηση και διακρίνεται σε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος περιλαμβάνεται μια σύντομη ιστορία της, ενώ παρουσιάζεται ο τρόπος με τον οποίο η προπόνηση αυτή επιδρά στην άσκηση του αθλητή. Στο δεύτερο μέρος υπάρχουν στοιχεία για το πώς συμβάλλει στη βελτίωση εκτέλεσης ταχυδυναμικών κινήσεων και κατά συνέπεια στην αύξηση της επίδοσης-απόδοσης στα διάφορα αθλήματα. Μαζί παρουσιάζονται και οι βασικές αρχές εκτέλεσης των πλειομετρικών ασκήσεων. Ακολουθεί στο τρίτο μέρος η περιγραφή 40 βασικών ασκήσεων, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν σε συγκεκριμένα αθλήματα. Αυτές συνοδεύονται από σειρές σχημάτων που βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση και εκτέλεσή τους. Τέλος, σ' ένα συμπληρωματικό κεφάλαιο του βιβλίου υπάρχει μια πρώτη θεωρητική προσέγγιση για τις βάσεις της φυσιολογίας στις οποίες στηρίζονται οι πλειομετρικές ασκήσεις.

Η "πλειομετρική προπόνηση" είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται σε προπονητές και αθλητές που θα ήθελαν να γνωρίσουν όσο καλύτερα γίνεται την πλειομετρική προπόνηση και τη σωστή εφαρμογή της σε συγκεκριμένα αθλήματα.
Τίτλος βιβλίου:Πλειομετρική προπόνηση
Υπότιτλος βιβλίου:Βελτίωση ταχυδύναμης, αλτικής, ριπτικής ικανότητας και ταχύτητας
Τίτλος πρωτότυπου:Plyometrics explosive powertraining
Εκδότης:Salto
Συντελεστές βιβλίου:Radcliffe, James C. (Συγγραφέας)
Farentinos, Robert C. (Συγγραφέας)
Στεργίου, Νίκος (Μεταφραστής)
Στεργίου, Νίκος (Επιμελητής)
ISBN:9789602780107
Στοιχεία έκδοσης: 1991
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Αθλητισμός
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες