Γενική φυσική (τ.2)

Ηλεκτρισμός
Εκδότης:
Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος:
1993
ISBN:
9789600209815
Σελίδες:
428
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Γενική φυσική
Τιμή εκδότη:€22,26
Η τιμή μας: €20,03
στο καλάθι
Γενική φυσική (τ.2)
Το βιβλίο που έχετε στα χέρια σας είναι ο 2ος τόμος της σειράς "Γενική φυσική" και θίγει θέματα Ηλεκτρισμού και Μαγνητισμού. Η παρουσίαση ξεκινάει από παρατηρήσεις και πειράματα και οδηγεί σε γενικότερους νόμους. Σημαντική έκταση δόθηκε και στις εφαρμογές, οι οποίες, διαρκώς διευρυνόμενες, συναντώνται στις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής.

Κατά την εκτύπωση χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία δύο τύπων. Με τα μικρότερα αναπτύσσεται ύλη που στην πρώτη ανάγνωση μπορεί να παραληφθεί, χωρίς να θιγεί η λογική συνέχεια του κειμένου. Η στάθμη έχει κρατηθεί στο επίπεδο γενικών γνώσεων και, συνεπώς, οι ταχύτατα εξελισσόμενες εφαρμογές των ημιαγωγών, μόνον ακροθιγώς αναπτύσσονται εδώ, ενώ οι θεωρητικές βάσεις τους αναφέρονται στον 3ο τόμο της σειράς (Ατομική - Πυρηνική Φυσική).

Το κείμενο συνοδεύει ένας μεγάλος αριθμός σχημάτων. Αυτό επιτρέπει κατά την ανακεφαλαίωση της ύλης, σχεδόν να αρκεί η μελέτη των σχημάτων και των υπομνημάτων τους.

Σ' όλη την ανάπτυξη χρησιμοποιούνται οι μονάδες του διεθνούς συστήματος 5.1. Όμως, επειδή στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε ποικιλία συστημάτων, αναφέρονται και αυτά, προκειμένου να είναι δυνατή η ανάγνωση παλαιοτέρων κλασικών συγγραμμάτων, κυρίως θεωρητικών. Η περιγραφή των συστημάτων αυτών περιορίζεται στις τελευταίες σελίδες του τόμου. [...]

(από τον πρόλογο των συγγραφέων)
Τίτλος βιβλίου:Γενική φυσική
Υπότιτλος βιβλίου:Ηλεκτρισμός
Εκδότης:Εκδόσεις Παπαζήση
Συντελεστές βιβλίου:Αλεξόπουλος, Καίσαρ Δ. (Συγγραφέας)
Μαρίνος, Διονύσιος Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:9789600209815
Στοιχεία έκδοσης: 1993
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Φυσική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες