Αι ακολουθίαι του Ακαθίστου Ύμνου και των παρακλητικών κανόνων της Θεοτόκου

Εκδότης:
Ιδιωτική Έκδοση
Έτος:
2008
Σελίδες:
150
Εξώφυλλο:
Δερματόδετο
Αι ακολουθίαι του Ακαθίστου Ύμνου και των παρακλητικών κανόνων της Θεοτόκου
Τιμή εκδότη:€20,29
Η τιμή μας: €18,26
στο καλάθι
Αι ακολουθίαι του Ακαθίστου Ύμνου και των παρακλητικών κανόνων της Θεοτόκου
[...] Η Υπεραγία Θεοτόκος κατέχει δεσπόζουσα θέση στην Ανατολική Ορθόδοξο Εκκλησία, τόσο ως Μητέρα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, όσο και ως μεσήτρια των ανθρώπων προς Αυτόν.
Για το λόγο αυτό, ανάλογη είναι και η θέση της στο εορτολόγιο, κατά το οποίο, τιμάται με ιδιαίτερη λαμπρότητα η μνήμη της, στις Θεομητορικές εορτές.
Πέραν όμως από τις καθαυτό Θεομητορικές εορτές, οι Πατέρες, στο πέρασμα των αιώνων, εθέσπισαν και άλλες ακολουθίες, προκειμένου να τιμηθεί η Παναγία μας. Τέτοιες είναι οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου, οι οποίοι ψάλλονται κάθε Παρασκευή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, με την ευκαιρία της εορτής του Ευαγγελισμού και οι ακολουθίες των Παρακλητικών Κανόνων, οι οποίοι ψάλλονται κάθε απόγευμα, μετά τον Εσπερινό, κατά το Δεκαπενταύγουστο, με την ευκαιρία της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Είναι ιδιαίτερα κατανυκτικές ακολουθίες, και πολύ αγαπητές στους Ορθόδοξους Χριστιανούς για το λόγο, ότι και οι υμνογράφοι των Κανόνων, αλλά και οι μελωδοί, έβαλλαν όλη την τέχνη τους , προκειμένου να τιμήσουν τη Θεοτόκο, δημιουργώντας, έτσι, έργα ανυπέρβλητης τέχνης.

(από τον πρόλογο του επιμελητού)
Τίτλος βιβλίου:Αι ακολουθίαι του Ακαθίστου Ύμνου και των παρακλητικών κανόνων της Θεοτόκου
Εκδότης:Ιδιωτική Έκδοση
Συντελεστές βιβλίου:Χρυσοχοΐδης, Νικόλαος (Συγγραφέας)
Παυλάκης, Σπυρίδων (Επιμελητής)
ISBN:
Στοιχεία έκδοσης: 2008
Σημείωση:Περιέχονται οι ακολουθίες των χαιρετισμών και των παρακλητικών κανόνων της Θεοτόκου με πλήρες τυπικό όπως τις ετόνισε ο Νικόλαος Χρυσοχοΐδης.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες