Αρθούρος

Θρύλος και ιστορία
Εκδότης:
Αρσενίδης
Έτος:
1998
ISBN:
9789602530573
Σελίδες:
469
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αρθούρος
Τιμή εκδότη:€26,50
Η τιμή μας: €23,85
στο καλάθι
Αρθούρος
Η πολιτιστική κληρονομιά της δυτικής Ευρώπης συνίσταται σε δύο θέματα: στον μύθο του Αρθούρου και στην Αναζήτηση του Γκράαλ.
Ο Αρθούρος ανήκει και στον θρύλο και στην ιστορία. Τα χαρακτηριστικά της βασιλείας του είναι η δικαιοσύνη, η γενναιοδωρία και η αξιοκρατία. Οι σαγηνευτικές περιπέτειές του είναι γεμάτες μυστήριο, περιπέτεια, εξάρσεις: ανθρώπινα πάθη, οράματα...
Η τραγωδία και η προδοσία όμως, έπληξαν τον Αρθούρο, ο οποίος, βαρειά πληγωμένος, μεταφέρθηκε στο Άβαλον: έτσι ο θρύλος γίνεται ιστορία χωρίς τέλος... Γι' αυτό και επιστρέφει σε κάθε γενεά. Η παρουσία του είναι έντονη στην τέχνη, στον λαϊκό πολιτισμό, στην πολιτική, στην κοινωνία (αρχέτυπο και πρότυπο για τον ρόλο των ανδρών, των γυναικών, των παιδιών). Οι παραδόσεις για τον Αρθούρο συντελούν στην συνειδητοποίηση των αιωνίων -και επομένως πάντα επίκαιρων αληθειών, είναι πηγή δημιουργίας, βοηθούν στην υπέρβαση της καθημερινότητας, αφυπνίζουν ιδιότητες και ικανότητες και μας οδηγούν στο επέκεινα. Ανταποκρίνονται στις βαθύτερες ανάγκες του ανθρώπου και εκφράζουν την νοσταλγία και το ιδεώδες της Αναζητήσεως.
Τίτλος βιβλίου:Αρθούρος
Υπότιτλος βιβλίου:Θρύλος και ιστορία
Εκδότης:Αρσενίδης
Συντελεστές βιβλίου:Γκητάκος, Χαρίλαος Μ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789602530573
Σειρά εκδότη:Ιστορία
Στοιχεία έκδοσης: 1998
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες