Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο

Εκδότης:
Σύγχρονη Εποχή
Έτος:
2011
ISBN:
9789602246849
Σελίδες:
589
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο
Τιμή εκδότη:€16,00
Η τιμή μας: €14,40
στο καλάθι
Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο
Το βιβλίο "Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο" είναι το ζωντανό χρονικό της πιο μεγάλης, της πιο κοσμογονικής κοινωνικής επανάστασης όλων των εποχών: της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης του ρώσικου προλεταριάτου.

Ο Τζον Pιντ -ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου- δεν είναι απλά ο αυτόπτης μάρτυρας και ο χρονικογράφος της κοσμοϊστορικής προλεταριακής εποποιίας. Είναι, πάνω απ' όλα αυτά, ο φωτισμένος πνευματικός άνθρωπος, ο ιδεολόγος, ο αγωνιστής που, μέσα στην πύρινη ροή των ημερών εκείνων που συγκλόνισαν κυριολεκτικά τη μεγάλη χώρα κι ολόκληρο τον κόσμο, αυτός είχε τόση δύναμη διορατικότητας και προοπτικής, ώστε να διακρίνει καθαρά τη νέα χαραυγή που ανέτειλε στην ιστορία της ανθρωπότητας. Τη χαραυγή των προλεταριακών και εθνικοαπελευθερωτικών επαναστάσεων, τη χαραυγή του σοσιαλισμού.

Με το βιβλίο του Τζον Ριντ γαλουχήθηκαν πολλές γενιές επαναστατών σ' όλες τις γωνιές της γης.

Στα ελληνικά το έργο μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο εξωτερικό το 1961 από τις "Πολιτικές και Λογοτεχνικές Εκδόσεις". Στο βιβλίο που κρατά ο αναγνώστης στα χέρια του είναι ξανακοιταγμένη και βελτιωμένη η έκδοση εκείνη του μνημειακού έργου του Τζον Ριντ.
Τίτλος βιβλίου:Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο
Εκδότης:Σύγχρονη Εποχή
Συντελεστές βιβλίου:Reed, John, 1887-1920, δημοσιογράφος (Συγγραφέας)
ISBN:9789602246849
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2011
Σημείωση:Επανέκδοση: "Οι Φίλοι της Ιστορίας", 1956, "Δρακόπουλος", [1965;]. 1η έκδοση στις εκδόσεις "Σύγχρονη Εποχή": 1982.
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες