Η μεθοδολογία των κοινωνικών επιστημών

Εκδότης:
Παπαζήσης
Έτος:
1991
ISBN:
9789600209242
Σελίδες:
269
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η μεθοδολογία των κοινωνικών επιστημών
Τιμή εκδότη:€19,08
Η τιμή μας: €17,17
Η μεθοδολογία των κοινωνικών επιστημών
Το βεμπεριανό έργο προκαλεί στις σπουδαιότερες χώρες του κόσμου διαρκώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η πρωτοτυπία, το βάθος και η ποιότητα αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του. Συνδυάζει την εμπειρική πληρότητα και την αναλυτική λογική διεισδυτικότητα σε μέγιστο βαθμό. Επίσης είναι εντυπωσιακή η ανάμιξη της νηφαλιότητας με το πάθος.
Οι τρεις από τις σπουδαιότερες βεμπεριανές μεθοδολογικές μελέτες, που παρουσιάζονται στο βιβλίο αυτό, συνδέονται στενά μεταξύ τους και αποτελούν τα βασικά στοιχεία, τα οποία χαρακτηρίζουν την βεμπεριανή "κατανοούσα" κοινωνιολογία. Κατά σειρά κάθε μεθοδολογική μελέτη έχει ως άξονά της τα ακόλουθα στοιχεία: Την "αντικειμενικότητα", την "αξιολογική ουδετερότητα" και την "κατανόηση".
Στο ερώτημα, τι μας προσφέρει η επιστήμη ο Weber απαντά, ότι η επιστήμη μας χαρίζει τα ακόλουθα τρία επιτεύγματα του πολιτισμού: Πρώτον, τις τεχνικές γνώσεις, με τις οποίες μπορεί κανείς να υπολογίσει και να κυβερνήσει τη ζωή. Δεύτερο, τις μεθόδους της σκέψης, το εργαλείο και την εκπαίδευση για το σκοπό αυτό. Τρίτο, μας βοηθάει να έχουμε σαφήνεια. Έτσι είμαστε ικανοί να επιβιώσουμε μόνο εφόσον εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στην επιστήμη και επί πλέον να αναλογιζόμαστε τα όριά της και να χρησιμοποιούμε "με πάθος" την αμεροληψία της. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Τίτλος βιβλίου:Η μεθοδολογία των κοινωνικών επιστημών
Εκδότης:Παπαζήσης
Συντελεστές βιβλίου:Weber, Max (Συγγραφέας)
Κυπραίος, Μιχάλης Γ. (Μεταφραστής)
ISBN:9789600209242
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 1991
Σημείωση:Πρόλογος, εισαγωγή: Μιχάλης Γ. Κυπραίος
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες