Οι πολιτισμοί των πυραμίδων

Συμβολισμός της πυραμίδας: Αίγυπτος: Η πατρίδα των πυραμίδων: Κλιμακωτές πυραμίδες στην Κεντρική Αμερική: Πυραμίδες στην Ελλάδα: Πυραμίδες στη σύγχρονη εποχή
Εκδότης:
Νέα Ακρόπολη
Έτος:
2008
ISBN:
9789608407695
Σελίδες:
272
Εξώφυλλο:
Δερματόδετο
Οι πολιτισμοί των πυραμίδων
Τιμή εκδότη:€16,92
Η τιμή μας: €15,23
στο καλάθι
Οι πολιτισμοί των πυραμίδων
Στην αυγή του πολιτισμού, οι περισσότεροι λαοί ανέγειραν πυραμιδικά κτίρια, παρόμοιες μορφές που εξέφραζαν τις ίδιες αντιλήψεις. Θεωρώντας απίθανη τη μεταξύ τους επικοινωνία, μπορούμε να στραφούμε προς τη σκέψη της ύπαρξης μιας κοινής ρίζας όλων αυτών των κατασκευών.
Σε κάθε γωνιά του πλανήτη και σε όλες τις εποχές, βρίσκουμε πυραμίδες να υψώνονται ως ένδειξη πολιτισμού, ως δείγμα της ικανότητας του ανθρώπου να νικάει τις δυσκολίες και να πλάθει την ύλη, να αναπαράγει τη δημιουργία του σύμπαντος και να υψώνει τη συνείδησή του προς τον ουρανό.
Η πυραμίδα ενώνει όλους τους λαούς και αποτελεί ένα οικουμενικό σύμβολο κι ένα παγκόσμιο έργο, μέρος της ανθρώπινης κληρονομιάς και παράδοσης, ικανό να μεταβιβάσει γνώσεις και πολιτισμό.
Ο συμβολισμός της πυραμίδας είναι πάντα η ανύψωση: είναι το ιερό βουνό και η σκάλα ανάβασης προς το θείο ή, αλλιώς, ο μυητικός δρόμος που διανύει ο υποψήφιος. Όταν ο άνθρωπος κατασκευάζει πυραμίδες, αναπαράγει το βουνό, το υψηλότερο σημείο, την ακρο-πόλη.
Τίτλος βιβλίου:Οι πολιτισμοί των πυραμίδων
Υπότιτλος βιβλίου:Συμβολισμός της πυραμίδας: Αίγυπτος: Η πατρίδα των πυραμίδων: Κλιμακωτές πυραμίδες στην Κεντρική Αμερική: Πυραμίδες στην Ελλάδα: Πυραμίδες στη σύγχρονη εποχή
Περιέχει:CD-ROM
Εκδότης:Νέα Ακρόπολη
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Αληζιώτη, Ισμήνη (Συγγραφέας)
Κοντογιάννης, Νίκος Δ. (Συγγραφέας)
Κόρνια, Κική (Συγγραφέας)
Μάρα, Ξανθή (Συγγραφέας)
Φραντζικινάκης, Κώστας (Συγγραφέας)
Χιμένεθ - Πλάνα, Μαρία (Επιμελητής)
ISBN:9789608407695
Στοιχεία έκδοσης: 2008
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μαθηματικά

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες