Όλα τα όμορφα άλογα

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
2000
ISBN:
9789600328455
Σελίδες:
366
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Όλα τα όμορφα άλογα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Όλα τα όμορφα άλογα
Ο 16χρονος Τζων Γκρέιντυ Κόουλ είναι ο τελευταίος μιας γενιάς ιδιοκτητών ράντσων. Όταν, λόγω ηλικίας, θα του αρνηθούν τη ζωή που ονειρεύεται, ο Τζων θα αναζητήσει διέξοδο κάπου στο Μεξικό. Σ' αυτή του όμως τη σχεδόν ειδυλλιακή περιπέτεια, τα όνειρα πληρώνονται με αίμα και ο Τζων θα επιστρέψει σε μια πατρίδα που ο ίδιος δυσκολεύεται να αναγνωρίσει: η βουκολική Αμερική έχει δώσει πλέον τη θέση της σε μια Aμερική που στο βωμό της προόδου καταστρέφει ό,τι ιερό είχε διαφυλάξει.
Μυθιστόρημα που περιγράφει τη μακριά πορεία από την αθωότητα στην εμπειρία, το έργο του ΜακΚάρθυ χαιρετίστηκε στις ΗΠΑ ως αριστούργημα, που συγκρίνεται μόνο με τα βιβλία του Φώκνερ ή του Τουαίην. Το "Όλα τα όμορφα άλογα" βραβεύτηκε με το Εθνικό Βραβείο Βιβλίου και με το Εθνικό Βραβείο Κριτικών των ΗΠΑ. Πρόσφατα γυρίστηκε και κινηματογραφική ταινία σε παραγωγή Μάικ Νίκολς, με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντέιμον.

"Έργο μοναδικής ομορφιάς, το Όλα τα όμορφα άλογα αποδεικνύεται συναρπαστική αναγνωστική εμπειρία". Από το σκεπτικό της επιτροπής που απένειμε το Εθνικό Βραβείο Βιβλίου των ΗΠΑ,το 1992
Τίτλος βιβλίου:Όλα τα όμορφα άλογα
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:All the pretty horses
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:McCarthy Cormac (Συγγραφέας)
Μπενρουμπής, Αλέκος (Μεταφραστής)
ISBN:9789600328455
Σειρά εκδότη:Συγγραφείς απ' όλο τον Κόσμο
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2000
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες