Σλαβωνική γλώσσα

Εκ της χρηστομάθειας της σλαβωνικής γλώσσης ερανισθείσης υπό Νεοφύτου Ιερομονάχου Ριλλιώτου, λεξικόν (1852)
Εκδότης:
Σταμούλης Αντ.
Έτος:
2008
ISBN:
9789606741975
Σελίδες:
448
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σλαβωνική γλώσσα
Τιμή εκδότη:€33,92
Η τιμή μας: €30,53
Σλαβωνική γλώσσα
Με τη λειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης (1844) και με την παρουσία του λόγιού της σχολάρχη Κωνσταντίνου Τυπάλδου (1844 -1865) διδάσκονται στη σχολή γλωσσικά μαθήματα όπως: Λατινικά, Εβραϊκά, Αρμένικα, Αραβικά και Σλαβωνικά.

Για να βοηθήσουν στην καλύτερη εκμάθηση της Σλαβικής, οι καθηγητές ετοιμάζουν διάφορα εγχειρίδια και μεταφράσεις, οι οποίες χρησιμοποιούνται όχι μόνο μέσα στη σχολή αλλά βρίσκουν και θερμή υποδοχή στα σχολεία των σλαβικών επαρχιών.

Ο Νεόφυτος Ριλλιώτης (καθηγητής της Χάλκης) στηριζόμενος στη δική του μακρόχρονη παιδαγωγική πείρα και στην πλούσια συγγραφική του δραστηριότητα, δημιουργεί ένα αξιόλογο βοήθημα τη "Χρηστομάθεια της Σλαβωνικής Γλώσσας" που συνοδεύεται από ένα Σλαβοελληνικό Λεξικό, το οποίο περιέχει τις λέξεις που χρησιμοποιούνται στη Χρηστομάθεια.

Το βιβλίο αυτό με τον πλούτο των λέξεων, με την ακρίβεια των φράσεων και των ερμηνευτικών τους επεξηγήσεων το καθιστούν μοναδικό στο είδος του, για τους Ορθοδόξους, εξίσου πολύτιμο τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους Σλάβους (Σέρβους, Βουλγάρους και Ρώσους). Κατά τον ακαδημαϊκό Λιουμπομίρ Μίλετιτς "το λεξικό καθ' ολοκληρία καταδεικνύει την πρωτοτυπία του έργου του Νεοφύτου ως λογίου, το οποίο ακόμη και σήμερα (1906) δεν στερείται ιστορικό - φιλολογικής αξίας στη Σλαβική φιλολογία".
Τίτλος βιβλίου:Σλαβωνική γλώσσα
Υπότιτλος βιβλίου:Εκ της χρηστομάθειας της σλαβωνικής γλώσσης ερανισθείσης υπό Νεοφύτου Ιερομονάχου Ριλλιώτου, λεξικόν (1852)
Εκδότης:Σταμούλης Αντ.
Συντελεστές βιβλίου:Ριλλιώτης, Νεόφυτος (Συγγραφέας)
Νιχωρίτης, Κωνσταντίνος Γ. (Επιμελητής)
ISBN:9789606741975
Στοιχεία έκδοσης: 2008
Σημείωση:Εισαγωγή, σχόλια: Κωνσταντίνος Γ. Νιχωρίτης.
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Λεξικά - Γραμματική > Ξένων Γλωσσών > Βουλγάρικα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες