Άπαντα 2 (τ.2)

Επί τη εξόδω του αγαθωτάτου Σαλουστίου, παραμυθητικός εις εαυτόν, Αθηναίων τη βουλή και τω δήμω, Θεμιστίω φιλοσόφω, Προς Ηράκλειον κυνικόν, Εις την μητέρα των θεών
Εκδότης:
Κάκτος
Έτος:
1994
ISBN:
9789603522775
Σελίδες:
331
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Χωρίς εικόνα
Τιμή εκδότη:€16,96
Η τιμή μας: €15,26
στο καλάθι
Άπαντα 2 (τ.2)
Επί τη εξόδω του αγαθωτάτου Σαλουστίου παραμυθητικός εις εαυτόν: Για να παρηγορήσει τον εαυτό του, όπως λέει ο ίδιος, ο Ιουλιανός καταγράφει τις σκέψεις του με αφορμή την απομάκρυνση από το αξίωμά του τού φίλου του Σεκούντου Σατουρνίνου Σαλούστιου.
Αθηναίων τη βουλή και τω δήμω: Επιστολή του Ιουλιανού προς τους Αθηναίους λίγο πριν από τη σύγκρουσή του με τον Κωνστάντιο.
Θεμιστίω φιλοσόφω: Επιστολή του Ιουλιανού προς τον φιλόσοφο Θεμίστιο, όπου εκθέτει τις απόψεις του για τη διακυβέρνηση, το πρότυπο του βασιλιά κ.λπ.
Προς Ηράκλειον κυνικόν περί του πώς κυνιστέον και ει πρέπει τω κυνί μύθους πλάττειν Απευθυνόμενος προς τον κυνικό Ηράκλειο, ο Ιουλιανός ερωτά αν οι μύθοι ταιριάζουν με τη φιλοσοφία των κυνικών. Εγκώμιο των πρώτων κυνικών φιλοσόφων και επίκριση των συγχρόνων του συγγραφέα.
Εις την μητέρα των θεών: Ύμνος στη φρυγική θεότητα Κυβέλη και αναφορά στην εισαγωγή της λατρείας της στην Ιταλία. Ερμηνεία του μύθου της Κυβέλης.
Τίτλος βιβλίου:Άπαντα 2
Υπότιτλος βιβλίου:Επί τη εξόδω του αγαθωτάτου Σαλουστίου, παραμυθητικός εις εαυτόν, Αθηναίων τη βουλή και τω δήμω, Θεμιστίω φιλοσόφω, Προς Ηράκλειον κυνικόν, Εις την μητέρα των θεών
Εκδότης:Κάκτος
Συντελεστές βιβλίου:Ιουλιανός ο Παραβάτης (Συγγραφέας)
Φιλολογική Ομάδα Κάκτου (Μεταφραστής)
ISBN:9789603522775
Σειρά εκδότη:Αρχαία Ελληνική Γραμματεία: Οι Έλληνες
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 1994
Σημείωση:Εισαγωγή, σχόλια: Φιλολογική Ομάδα Κάκτου. Περιλαμβάνεται το πρωτότυπο κείμενο.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Φιλολογία > Βυζαντινή Γραμματεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες