Ρομαντική μουσική

Εκδότης:
Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.
Έτος:
1997
ISBN:
9789602085202
Σελίδες:
388
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ρομαντική μουσική
Τιμή εκδότη:€21,20
Η τιμή μας: €19,08
στο καλάθι
Ρομαντική μουσική
Ο Ρομαντισμός, το κυρίαρχο ρεύμα στη μουσική έκφραση του 19ου αιώνα, μας έχει χαρίσει αριστουργήματα τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, όσο η "Επαναστατική Σπουδή" του Σοπέν και το επικό μουσικό δράμα του Βάγκνερ, "Το Δακτυλίδι". Αρχικά ως αντίδραση στον Κλασικισμό αλλά και ως συνέχεια του, ο Ρομαντισμός είναι περισσότερο συνδεδεμένος με το έντονο πάθος και το συναίσθημα. Η κυριότερη πρόκληση που αντιμετώπισαν οι Ρομαντικοί συνθέτες ήταν να επινοήσουν φόρμες δόκιμες και με συνοχή, με βάση αυτές που θεωρούνταν παλιομοδίτικες και περιοριστικές.
Σ' αυτή την ευρεία αλλά και διεισδυτική αφήγηση, ο Αρνολντ Γουίτελ αναφέρεται στα επιτεύγματα όλων των σημαντικών Ρομαντικών συνθετών, καλύπτοντας περισσότερο από έναν αιώνα γρήγορων εξελίξεων στα μουσικά και πολιτισμικά πράγματα. Αφού παρουσιάσει τη βασική ιδέα του ίδιου του Ρομαντισμού, περιγράφει την ανατολή της Ρομαντικής μουσικής στη Γερμανία, την Ιταλία και τη Γαλλία, όπως φαίνεται και στα έργα συνθετών σαν τους Βέμπερ, Σούμαν, Ντονιτζέτι, Μπερλιόζ και Σοπέν. Τα επιτεύγματα στο χώρο της όπερας των Βάγκνερ και Βέρντι αναλύονται πλήρως, παράλληλα με τα ορχηστρικά, προγραμματικά κυρίως έργα των Λιστ, των εθνικών σχολών της Ρωσίας, της Βοημίας και της Σκανδιναβίας. Εν τέλει ο συγγραφέας ανιχνεύει την άνθηση του όψιμου Ρομαντισμού στη Βιέννη, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στους Μπραμς, Μπρούκνερ και Βολφ και συζητά τους τρόπους με τους οποίους συνθέτες τόσο διαφορετικοί όσο οι Μάλερ, Πουτσίνι, Ραχμάνινοφ και Σιμπέλιους ανταποκρίθηκαν στη Ρομαντική παράδοση και τη συνέχισαν στον 20ό αιώνα.

Το βιβλίο αυτό θα γίνει απαραίτητο όχι μόνο σε μουσικούς και σπουδαστές μουσικής αλλά και σ' αυτούς που ανταποκρίνονται με ενθουσιασμό στη Ρομαντική μουσική χωρίς να έχουν τεχνικές γνώσεις.
Τίτλος βιβλίου:Ρομαντική μουσική
Τίτλος πρωτότυπου:Romantic music: A concise history from Schubert to Sibelius
Εκδότης:Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.
Συντελεστές βιβλίου:Whittall, Arnold (Συγγραφέας)
Σιμωτά - Φιδετζή, Μιρέλλα (Μεταφραστής)
Βουλγαράκης, Γιώργος Δ. (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789602085202
Σειρά εκδότη:Μουσική
Στοιχεία έκδοσης: 1997
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Μουσική - Τραγούδι
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες