Ο Μπαλζάκ και η Κινέζα μοδιστρούλα

Εκδότης:
Ωκεανίδα
Έτος:
2000
ISBN:
9789604101610
Σελίδες:
206
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο Μπαλζάκ και η Κινέζα μοδιστρούλα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ο Μπαλζάκ και η Κινέζα μοδιστρούλα
Τι μπορεί να συνδέει τον Ονορέ ντε Μπαλζάκ με μια Κινέζα μοδιστρούλα που δεν έχει φύγει ποτέ από το χωριό της, κάπου στα βουνά κοντά στα σύνορα του Θιβέτ; Τους συνδέει η μαγεία της τέχνης, που συνεπαίρνει, παρηγορεί και εμπνέει όποιον λαχταρά ν' ανοίξει τα φτερά του και να πετάξει πέρα από τους καταναγκασμούς και τη μετριότητα της καθημερινότητας.

Αρχές της δεκαετίας του 1970, και δύο νέα παιδιά, ο Λούο και ο αφηγητής, στέλνονται, όπως εκατοντάδες χιλιάδες νεαροί "διανοούμενοι", στις εσχατιές της κινεζικής επαρχίας προκειμένου να "αναμορφωθούν" πλάι στους υγιείς και αδιάφθορους χωρικούς. Μεγαλωμένοι μέσα στην πνευματική ένδεια της Πολιτιστικής Επανάστασης, αδαείς για τα πάντα, αν και παιδιά επιστημόνων, οι δύο φίλοι θα μετατρέψουν την εξορία σε μια πλούσια εμπειρία, χάρη στον Μπαλζάκ και... στη Μοδιστρούλα. Χάρη στο βιβλίο και τον έρωτα.

Πολλά χρόνια μετά, ο Dai Sijie θυμάται εκείνη την εποχή και μας την περιγράφει, καταφέρνοντας να ξαναβρεί τον αυθορμητισμό της νεανικής ματιάς του και μια εκπληκτική αίσθηση του χιούμορ, που μετατρέπει εκείνη τη μάλλον τραγική περιπέτεια σε μια απολαυστική, τρυφερή και αισιόδοξη ιστορία.
Τίτλος βιβλίου:Ο Μπαλζάκ και η Κινέζα μοδιστρούλα
Τίτλος πρωτότυπου:Balzac et la petite tailleuse Chinoise
Εκδότης:Ωκεανίδα
Συντελεστές βιβλίου:Sijie, Dai (Συγγραφέας)
Κορομηλά, Έφη (Μεταφραστής)
ISBN:9789604101610
Σειρά εκδότη:Ασημένια Σειρά
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2000
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες