Περί του πολέμου

Εκδότης:
Βάνιας
Έτος:
1999
Σελίδες:
424
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Χωρίς εικόνα
Τιμή εκδότη:€13,93
Η τιμή μας: €12,54
Περί του πολέμου
Απ' όλους τους πολιτικούς αγώνες, ο πόλεμος κι η ειρήνη εμφανίζονται ως οι τυπικότεροι της διαλεκτικής μεταξύ του φίλου και του εχθρού. Ας πάρουμε πρώτα την περίπτωση του πολέμου΄. Εκείνος που θα ισχυριζόταν πως μπορεί να προσθέσει ουσιώδη πρωτότυπα στοιχεία στη θεωρητική ανάλυση που έκανε ο Klausewitz για τον πόλεμο, θ' απεδείκνυε κυρίως μεγάλη βλακεία. Ο συγγραφέας του "Περί του πολέμου" (1827) έχει, μπορούμε να πούμε, επεξεργαστεί σ' ανύποπτο χρόνο τον ιδεότυπο του πολέμου εν γένει, που παραμένει εν ισχύ παρά τις απειλές μιας θερμοπυρηνικής σύγκρουσης, ή μάλλον αυτές οι απειλές καθώς και ο Ψυχρός Πόλεμος δεν κάνουν τίποτα παρά να βεβαιώνουν την ορθότητα των εξηγήσεων του Klausewitz. [...]

(από την εισαγωγή του Ζυλιέν Φρεντ, που προέρχεται από το βιβλίο του "L'essence du politique"/"Η ουσία του πολιτικού", Παρίσι, 1965)

Το κείμενο που ακολουθεί προέρχεται από μετάφραση της γαλλικής έκδοσης του "Περί του πολέμου" των εκδόσεων Minuit του 1984. Η έκδοση αυτή είναι πανομοιότυπη με την αρχική γερμανική, της Maria von Klausewitz, γυναίκας του συγγραφέα, που εξέδωσε μετά το θάνατο του συγγραφέα. Στην παρούσα έκδοση μεταφέρθηκαν όλα τα κεφάλαια του περίφημου αυτού έργου, που αφορούν στη θεωρία και φιλοσοφία του πολέμου. Η σειρά των κεφαλαίων κι η αρίθμηση των παραγράφων ακολουθούν πιστά τις δύο προαναφερθείσες εκδόσεις.

Βάνιας Σεμελίδης
("Σημείωμα του εκδότη")
Τίτλος βιβλίου:Περί του πολέμου
Εκδότης:Βάνιας
Συντελεστές βιβλίου:Von Klausewitz, Karl (Συγγραφέας)
Ξεπουλιά, Νατάσα (Μεταφραστής)
Ξεπουλιά, Νατάσα (Επιμελητής)
ISBN:
Στοιχεία έκδοσης: 1999
Σημείωση:Σημείωμα του εκδότη: Βάνιας Σεμελίδης. Πρόλογος γαλλικής έκδοσης: Ζυλιέν Φρεντ, "Ο πόλεμος κατά τον Klausewitz" (από το βιβλίο του "L'essence du politique"/"Η ουσία του πολιτικού", Παρίσι 1965) .
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Στρατός και Άμυνα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες